HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Dondurmalı Helva Tarifi

23-06-2022 12:14
Dondurmalı Helva Tarifi

Geleneksel lezzetlerimizden biri olan helva çeşitleri günümüzde hala birçok insan tarafından sevilerek tüketilmeye devam ediyor. Farklı malzemeler ile yapılan, farklı damak zevklerine hitap eden birçok helva çeşidi bulunuyor. Helva severlerin en sevdiği lezzetlerden biri de dondurmalı helva tarifi. Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan dondurma, helva ile birleştiğinde ortaya damakta lezzet şöleni yaratan bir lezzet ortaya çıkıyor. Yaz aylarında çay saatlerinde, akşamları balkonda keyif yaparken ya da yemekten sonra misafirlerinize siz de bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Hem de sizin için hazırladığımız dondurmalı helva tarifi ile evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz!


Dondurmalı Helva için Gerekli Malzemeler

Yaz akşamlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan dondurmalı helva tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:

Helva için gerekli malzemeler:

1,5 su bardağı irmik

3 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı çam fıstığı

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

İçe koymak için:

5 top vanilyalı dondurma

Servis için:

Damak zevkine göre ceviz, Antep fıstığı veya tarçın

İlginizi Çekebilir: Seyidoğlu Tahin Pekmezli Kek Tarifi


Dondurmalı Helvanın Yapılışı

Dondurmalı helva için gerekli olan bütün malzemeleri hazırladıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek dondurmalı helvanızı hazırlayabilirsiniz:

1. İlk olarak bir sos tenceresine veya uygun bir tencereye 1,5 su bardağı suyu, 1,5 su bardağı sütü ve 1,5 su bardağı şekeri koyarak ocağa alın.  Hepsini bir taşım kaynayana kadar güzelce karıştırın ve kaynadıktan sonra ocaktan alın.


2. Şekerli sütlü karışımı hazırladıktan sonra helvanızı yapmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle helva için rahatça karıştırma yapabileceğiniz uygun bir tava seçin.


3. Tavayı güzelce ısıttıktan sonra içerisine yarım su bardağı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Yağlar eridikten sonra yarım çay bardağı çam fıstığını da ekleyin ve çam fıstıklarını renk değiştirene kadar kavurun.


4. Kavrulan çam fıstıklarını irmiğe de ilave edin ve ocağın başından hiç ayrılmadan sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar yavaş yavaş kavurun.


5. İrmikler yağda kavruldukça renk değiştirmeye başlayacaktır. Rengi değişen irmiklerin üzerine daha önce hazırladığınız sütlü şekerli karışımı karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Helvanız kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin ve kapak ile üstünü kapatın.


6. Yaklaşık 5 dakika kadar altını kısıp şerbetini çekmesini bekleyin. Sonrasında ise altını kapatın ve kapağını açmadan demlenmesi için bir kenara alın.


7. Helvanız hazır olduktan sonra bir kase içerisine helvayı koyun ve orta kısmına dondurmayı koymak için bir çukur açın.


8. Vanilyayı dondurmayı açtığınız bu çukura koyduktan sonra üzerine tekrar helva ekleyin ve düzleştirin.


9. Servis tabağına kaseyi ters çevirerek içerisindeki dondurma tamamen içinde kalacak şekilde koyun. Damak zevkinize göre üzerine tarçın, toz ceviz veya antep fıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz. En lezzetli hali ile  dondurmalı helva servise hazır. 

İlginizi Çekebilir: Tahinli Şekerpare Tarifi 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.