HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Seyidoğlu Tahin Pekmezli Kek Tarifi

25-03-2022 18:24
Seyidoğlu Tahin Pekmezli Kek Tarifi

Seyidoğlu Tahin Pekmezli Kek Tarifi

Geleneksel lezzetlerimizden biri olan ve hemen hemen herkes tarafından sevilen tahin pekmez ikilisi ile hazırlanan tatlılardan biri olan Seyidoğlu tahin pekmezli kek tarifini sizler için hazırladık. 
- Seyidoğlu tahin & pekmez için tıklayınız.

Tahin Pekmezli Kek için Gerekli Malzemeler

1 çay bardağı Seyidoğlu tahin

1 çay bardağı Seyidoğlu pekmez

3 adet yumurta 

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

2.5 su bardağı un 

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu


Tahin Pekmezli Kek Yapılışı

Tahin pekmezli kek için bütün malzemeleriniz hazır ise şu adımları uygulayarak enfes bir lezzete sahip olan tahin pekmezli keki hazırlayabilirsiniz:

1- Keki karıştırmak için ayarladığınız orta boy kap içerisine öncelikle 3 yumurtayı kırın. Yumurtaları önce düşük devirde 1 dakika kadar sonrasında ise yüksek devirde 2 dakika kadar çırpın. Çırptığınız yumurtaların köpük köpük bir görünüme sahip olması gerekiyor.


2- Çırpılmış yumurtanın içerisine 1 çay bardağı şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Şekerler tamamen eriyip beyaz bir görünüm elde edilene kadar çırpın. Şeker ve yumurta ne kadar iyi karışır ve ne kadar çok çırpılırsa kekiniz de o kadar güzel bir kıvama sahip olacaktır. Ayrıca yumurta ve şekerden elde ettiğiniz bol köpük karışım kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır.


3- Karışımınızda istediğiniz köpük ve beyaz görüntüyü elde ettikten sonra öncelikle 1 çay bardağı sütü sonrasında ise 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyin ve hepsi tamamen karışana kadar 2-3 dakika kadar tekrar çırpın.


4- Elde ettiğiniz sıvı karışıma 1 çay bardağı Seyidoğlu tahin ve 1 çay bardağı Seyidoğlu pekmezi de ekleyerek hepsi birbirine güzelce karışına kadar tekrar 2 dakika kadar çırpmaya devam edin.


5- Karışımınıza öncelikle 1.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek düşük devirde çırpın. Sonrasında kalan 1 su bardağı unu ise kontrollü bir biçimde karışımın kıvamına dikkat ederek yavaş yavaş çırparak ekleyin.


6- Kek karışımınız artık hazır. Kek kalıbınızı tereyağı ile her yerine gelecek şekilde güzelce yağlayın. Dilerseniz güzel bir görünüm ve lezzet için yağladıktan sonra kek kalıbına susam ekleyebilirsiniz.


7- Kek karışımını kek kalıbına aldıktan sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 45 dakika kadar pişirin. Kekiniz piştikten sonra fırından alarak soğutun ve kek kalıbından çıkarın. Soğuyan kekiniz servise hazır olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.