HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Tahinli Şekerpare Tarifi

20-04-2022 20:36
Tahinli Şekerpare Tarifi

Tahinli Şekerpare Tarifi

Şekerpare Türk Mutfağın’ da en sevilen tatlılar arasında yer alıyor. Peki şekerpareyi hiç tahin ile denediniz mi? Eşsiz lezzeti ile damaklarda tat bırakan tahinli şekerpare tarifini sizler için hazırladık. 

Tahinli Şekerpare için gereken malzemeler

Hamur için malzemeler

1 su bardağı Seyidoğlu Tahin

1 çay bardağı irmik

4 su bardağı un

1,5 paket kabartma tozu

200 gram margarin

1 su bardağı pudra şekeri 

2 yumurta 

Şerbet için malzemeler

4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

1 dilim limon 


Tahinli Şekerparenin Yapılışı

Tahinli şekerpare için bütün malzemelerinizi hazırladıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek tahinli şekerpareyi hazırlayabilirsiniz:

1- Şerbetinizin ılık olması gerektiği için öncelikle şerbetinizi hazırlayarak başlayabilirsiniz. Şerbeti hazırlamak için ise bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar biraz karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan yaklaşık 10 dakika kadar sonra limonu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Sonrasında ise ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


2- Şerbeti hazırladıktan sonra şekerpare hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Derince bir kaba küçük küçük kestiğiniz margarini, yumurtayı, pudra şekerini, tahini, kabartma tozunu ve irmiği ekleyin. Öncelikle bu malzemeleri tamamen karışana kadar güzelce yoğurun. 


3- Sonrasında ise azar azar ununuzu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamurunuz toparlanıp kolayca şekil alana kadar yoğurmanız yeterli olacaktır.


4- Hamurlarınızı ufak ufak kopararak klasik şekerpare şeklini verin. Bunun için ceviz büyüklüğünde hazırladığınız yuvarlak hamurları tepsiye koyduktan sonra üstüne hafifçe bastırabilirsiniz.


5- Tepsiye dizdiğiniz şekerpareleri ilk olarak 150 derecelik fırında 10 dakika, sonrasında ise 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


6- Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Şerbeti tam olarak içine çekmesi için bir süre bekletmeniz gerekebilir.


7- Servis için tabağa aldığınız şekerparelerin üzerine 1 tatlı kaşığı Seyidoğlu tahin gezdirin. Dilerseniz ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz. 


İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Tahinin Faydaları

Ülkemizde en sevilen lezzetlerden biri olan tahin, sağladığı faydalar sayesinde iftar ve sahur sofralarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Tahin iftarda tüketildiği takdirde zengin besin içeriği ile saatlerce aç kalan vücudunuzun günlük ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein ihtiyacını karşılamaya yardımcı oluyor. Sahurda tüketildiğinde ise içerisinde bulunan sağlıklı yağ asitleri sayesinde bütün gün tok tutmasının yanı sıra enerjik olmanızı sağlıyor. 

İlginizi Çekebilir: Tahin Pekmezli Kek Tarifi 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.