HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Üzüm Pekmezi Faydaları Nelerdir?

14-09-2021 10:18
Üzüm Pekmezi Faydaları Nelerdir?

İnsan sağlığı üzerindeki bilinen birçok faydası ile üzüm pekmezi ülkemizde en çok tüketilen pekmez çeşitlerinden biridir. Çok eski zamanlardan beri tüketildiği bilinen pekmez, faydaları sayesinde hala şifa bulmak için birçok insan tarafından tüketilmektedir.

Üzüm pekmezi, sahip olduğu vitaminler, mineraller ve yüksek besin değeri ile vücudumuzda farklı sistemler için farklı faydalar sağlayabilmektedir. Tam bir şifa deposu olan üzüm pekmezinin bilinen faydalarından bazıları ise şunlardır;

-Enerji ve karbonhidrat kaynağıdır. Sabahları aç karnına tükettiğinizde güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar.

-İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik sağlığını korumaya yardımcı olur.

-Karaciğeri temizlemekte oldukça etkilidir.

-Regl dönemi sancıları genellikle demir eksikliğinden kaynakların. Üzüm pekmezi içerisinde yer alan demir regl sancılarını azaltmaya yardımcı olur.

-Üzüm pekmezi içerisinde yer alan magnezyum sinirlerdeki ve damarlarda ki kalsiyum hacmini dengeleyerek sinir sistemini korur.

İlginizi Çekebilir: Korona Virüs İçin Pekmezin Faydaları

pekmez

 

Üzüm Pekmezi Ne İşe Yarar?

Üzüm pekmezi sahip olduğu vitaminler, mineraller ve yüksek besin değeri ile birçok hastalığı önlemeye, iyileştirmeye yarar. Üzüm pekmezinin ne işe yaradığına bakacak olursak uzun bir liste oluşturabiliriz. Üzüm pekmezi ile ilgili en dikkat çekici özelliklerinden biri ise üzüm pekmezinin muhteşem bir potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum kaynağı olması. Günde yetişkinler tarafından 2 yemek kaşığı çocuklar tarafından 1 tatlı kaşığı tüketilen üzüm pekmezi, günlük ihtiyaç duyulan bu mineralleri tam anlamıyla karşılıyor. Bu yüzden özellikle çocukların gelişimin de oldukça önemli bir yere sahip.

pekmez

Üzüm Pekmezinin Az Bilinen Faydaları

Üzüm pekmezinin herkes tarafından bilinen faydalarının yanı sıra cilt problemlerine ve saç sağlığına iyi gelmesi gibi bilinmeyen birçok faydası da bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan vitaminler düzenli üzüm pekmezi tüketildiğinde cildi besleyerek dinç ve zinde bir görünüm sağlamaya yardımcı olur. Ayrıca cildi yenilemeye yardımcı olarak sivilce ve akne oluşumunu önler. Yaşlanmanın etkilerini azaltmaya da yardımcı olur. Ayrıca az bilinen faydalarından biri de hamilelik süresince ve emzirme dönemi boyunca anne ve bebek için oldukça sağlıklı besinlerden biridir. Hamilelik süresince tüketildiğinde zengin besin içeriği sayesinde bebeğin gelişimine katkı sağlar. Emzirme dönemi boyunca ise içeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde hem annenin sütünün artmasını sağlar hem de annenin kemik sağlığını korumasına yardımcı olur.

pekmez

Üzüm Pekmezi Kalori ve Besin Değeri Nedir?

Üzüm Pekmezi % 99,54 karbonhidrat, % 0,13 yağdan oluşmaktadır. 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi 58,00 kaloridir ve içeriğinde bulunan besin değerleri şu şekildedir;

Karbonhidrat (g) :14.95

Protein (g) :0.00

Yağ (g) :0.02

Lif (g) :0.00

Kolesterol (mg) :0.00

Sodyum (mg) :7.40

Potasyum (mg) :292.80

Kalsiyum (mg) :41.00

Vitamin A (ui) :0.00

Vitamin C (mg) :0.00

Demir :0.94

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.