HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Korona Virüs İçin Pekmezin Faydaları

01-09-2021 13:06
Korona Virüs İçin Pekmezin Faydaları

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını vücudumuzda bazı hasarlar oluşturmaya başladı. Korona virüsten kurtulmak için maske ve aşı önlemleri alınmaktadır. Bununla birlikte birçok kişi vücut direncini arttırmak için doğal yöntemler aramaktadır. Bu yöntemler arasında pekmez ve pekmez çeşitleri bulunmaktadır. Pekmez mevsiminde toplanan keçiboynuzu, üzüm, dut veya hurma gibi meyvelerin kaynatılarak yoğunlaştırılması ile elde edilmektedir. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatılan meyveler, katkı ve koruyucu maddesi katılmadan elde edilir. Bundan dolayı Seyidoğlu markası olarak ürettiğimiz Pekmez çeşitleriyle oldukça lezzetli ve faydalı olması bizim için çok önemli bir nokta olmaktadır. İçerisindeki vitamin ve mineraller ile vücut direncini attırır ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Korona virüs için pekmezin faydaları nelerdir, öğrenmek için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Tahin Pekmezli Trileçe Tarifi

Ne Tür Koruyuculuğu Vardır

Pekmez çeşitleri, mevsiminde toplanan meyvelerin kaynatılması sonucunda elde edilir. Koruyucu ve katkı maddesi kullanılmayan pekmezler oldukça faydalıdır ve hastalıklara karşı koruma sağlar. En önemlisiyse günümüzde oldukça yaygınlaşan Covid-19 salgınına karşı etkilidir. Peki, ne tür koruyuculuğu vardır. Korona virüs damlacık yoluyla bulaşıyor. Damlacık yoluyla bulaş, hasta kişinin solunum yolunda olan sıvı partiküllerinin öksürme, hapşırma gibi durumlarda dış ortama salınarak diğer kişileri hasta etmesi ile meydana geliyor.

Pekmez çeşitleri, bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer ve karaciğere faydalı bir pekmezdir. Kan yapıcıdır ve enerji verir.Bununla birlikte, pekmezler iştah açıcıdır. Korona virüs hastalığına yakalananlar tat alma ve koku alma duyusunu kaybeder. Bu açıdan dut, karadut ve keçiboynuzu pekmezi bu duyunun tekrar açılmasına yardımcı olur. Akciğer ve solunum yollarının iyileşmesine ve vücudun direnç kazanmasını sağlar

SEYİDOGLU PEKMEZ

Ne Sıklıkla Tüketmek Gerekir

Pekmez çeşitleri, akciğer ve solunum yollarının iyileşmesine ve vücudun direnç kazanmasını sağlarken gün içerisinde tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Korona virüsten korunmak için pekmezi ne sıklıkla tüketmek gerekir?

Pekmez, halsizlik, iştahsızlık ve cilt hastalıklarının tedavisinde de yardımcı besin olarak kullanılmaktadır. İçeriğindeki potasyum sayesinde, tansiyonu dengeleyici özelliği bulunmaktadır. Zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir. Günlük tüketildiğinde vücudunuzun direnç kazanmasını sağlar, covid-19 hastalığına yakalanmanızı engellemektedir.

Besin Değerleri Nelerdir?

Pekmez çeşitleri, içerisindeki besin değerleri sayesinde oldukça faydalı besinlerdir. Peki, içerdiği besin değerleri nelerdir? 100 gram pekmez içerisinde 242 kalori bulunmaktadır. Bununla birlikte, 59,3 gram karbonhidrat, 1,1 gram protein, 19,0 IU A Vitamini, 10,0 mg C Vitamini, 832,0 mg potasyum, 320 mg kalsiyum ve 0,5 mg demir bulunmaktadır. Ayrıca 12 gramlık, 1 porsiyon pekmezde 30 kalori bulunmaktadır.

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsten korunmak ve kurtulmak için solunum yollarını ve vücut direncine faydalı olan pekmezi tüketebilirsiniz. Birçok hastalığa faydası bulunan pekmez çeşitlerini Helva Market üzerinden ulaşabilirsiniz. Üzüm pekmezi, dut pekmezi ve keçiboynuzu(harnup) pekmezi çeşitlerini istediğiniz gramajlarda sipariş verebilirsiniz.

SEYİDOGLU PEKMEZ
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.