HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Ramazan’da En Çok Sevilen Tahinli Pide Tarifi

12-04-2022 14:10
Ramazan’da En Çok Sevilen Tahinli Pide Tarifi

Ramazan’da En Çok Sevilen Tahinli Pide Tarifi

Tahin ile yapılan tarifler arasında en sevilenlerden biri olan tahinli pide tarifini sizler için hazırladık. Afiyet olsun. 

Tahinli Pide için Gereken Malzemeler 

Pide Hamuru İçin

1 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 adet yumurta beyazı (sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayırın)

1 çay bardağı sıvı yağ

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

Tahinli Karışım İçin

1 su bardağı Seyidoğlu Tahin

1 çay bardağı su

1 çay bardağı şeker

Tahinli Pidenin Yapılışı

Tahinli pide için bütün malzemelerinizi hazırladıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek eşsiz lezzete sahip tahinli pidenizi hazırlamaya başlayabilirsiniz:

1- İçinde rahatça hamur yoğurabileceğiniz bir kap ayarlayın. İçerisine süt, şeker ve kuru mayayı ekleyerek güzelce karıştırın. Yaklaşık 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesi için bekleyin.


2- Hazırladığınız mayalı karışıma yumurta beyazını, sıvı yağı, un ve tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamuru elinizden geldiği kadar uzun süre yoğurmaya çalışın. Çünkü ne kadar uzun süre yoğurursanız hamur o kadar lezzetli olacaktır.


3- Hamurunuz yumuşak, ele yapışmayan bir kıvama geldikten sonra bütün hamuru kabın ortasına toplayın. Mayalanması için kabın üstünü kapatın. Ilık bir ortamda yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Dilerseniz 1 saate kadar mayalanmaya bırakabilirsiniz.


4- Mayalanması tamamlanan hamurun üstünü açtıktan sonra hamurun gazını almak için 1-2 kez daha yavaşça yoğurun.


5- Hamurunuzdan avuç büyüklüğüne eşit parçalar kopararak yuvarlayın. Daha sonra bu parçaları merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açın.


6- Açtığınız hamurların ortasını hafif ince, kenarlarını ise hafif kıvırarak kalın olacak şekilde bir şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Sonrasında üstünü ince bir bez ile kapatarak biraz daha mayalanması için yaklaşık 15 dakika kadar bekletin.


7- Tepsideki hamurlar mayalanırken diğer tarafta tahinli karışımı hazırlamaya başlayabilirsiniz.


8- Tahinli karışım için öncelikle bir karıştırma kabı içerisine suyu ve toz şekeri koyarak şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından içerisine Seyidoğlu Tahini de ekleyin ve tekrar karıştırın. 


9- Mayalanan hamurlarınızın içerisini kaşık yardımı ile hazırladığınız tahinli karışım ile doldurun. Hamurun kalan kenarlarına ise yumurta sarısı sürün.


10- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Tahinli pideniz artık servise hazır.


İlginizi Çekebilir:   Tahin pekmezli kek tarifi
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.