HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Kuşburnu Marmelatı Hastalıklara Karşı Faydaları

14-09-2021 09:48
Kuşburnu Marmelatı Hastalıklara Karşı Faydaları

Sonbahar ayları gelmişken bu aylarda olgunlaşan ve toplanmaya başlayan kuşburnu da tezgahlarda yerini almaya başladı. Kuşburnunu taze olarak veya kurutulmuş hali ile bulabilmeniz mümkün. Her hali de insanlar tarafından farklı şekillerde kullanılarak tüketilebiliyor. Ayrıca farklı kuşburnu çeşitlerine de rastlamak mümkün. Ülkemizde özellikle Tokat, Samsun, Amasya, Gümüşhane ve Merzifon gibi Karadeniz şehirleri başta olmak üzere farklı 27 kuşburnu çeşidine rastlamak mümkün.

Hastalıklara karşı sağladığı faydalar ile tam bir sonbahar meyvesi olan kuşburnunun insanlar uzun yıllardır farklı şekillerde tüketmektedir. Dikenli bir çalı meyvesi olan kuşburnu bazen kurutularak çay olarak içilir, bazen ise reçel veya marmelat olarak hazırlanarak kahvaltılarda tatlı olarak tüketilir.

Kuşburnu marmelatı hazırlamak için en uygun ay eylül ayıdır. Çünkü kuşburnu tam olarak olgunluğa bu aylarda ulaşır ve en taze kuşburnunu bu mevsimlerde bularak marmelatınızın için ne iyi kalitede kuşburnunu bu mevsimde bulabilirsiniz. Taze ve tam olgunlaşarak kırmızı rengine ulaşmış kuşburnu ile yapacağınız marmelatın hem rengi hem de tadı daha güzel olacaktır. Ayrıca olgunlaşmış olacağı için vitamin ve mineraller açısından daha yüksek içeriğe sahip olacaktır. Kuşburnu marmelatının sahip olduğu zengin besin içeriğinin birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ise şunlar;

1- Kuşburnu marmelatı içerisinde yer alan yüksek miktardaki C ve A vitaminleri sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir. Özellikle sonbahar ile gelen ve kışın daha da yaygınlaşan soğuk havanın neden olduğu hastalıklara karşı kendinize bir koruma kalkanı oluşturabilirsiniz.

2- Kansızlık problemi ile uğraşıyorsanız kuşburnu marmelatı size yardımcı olacaktır. Çünkü kan yapıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Düzenli tükettiğiniz takdir de kansızlığı yenmenize yardımcı olabilir.

3- Yorgun ve halsiz hissettiğiniz günlerde enerji sağlamak için kuşburnu marmelatı tüketebilirsiniz. Kuşburnu içeriğinde bulunan mineraller kendinizi enerjik ve zinde hissetmenizi sağlayacaktır.

Kuşburnu marmelatının bilinen daha birçok faydası bulunmaktadır. Yazımızda bağışıklık sistemi açısından faydaları, kabızlığa karşı faydaları ile kalp ve damar hastalıklarına karşı faydaları hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağız.

İlginizi Çekebilir: Böğürtlen Reçeli Faydaları Nelerdir

kuşburnu mermelatı

Bağışıklık Sistemi Açısından Faydaları

Kuşburnu, bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlamakta en önemli vitaminlerden biri olan C vitamininin en yüksek oranda yer aldığı besin ürünlerinden bir tanesidir. Kuşburnu içerisinde C vitamini kuşburnu marmelatında da aynı şekilde yüksek oranda yer almaktadır. Ayrıca kuşburnu marmelatı içerisinde vücudu destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendiren A, E, B, K vitaminleri açısından da oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bağışıklık sistemini sahip olduğu vitaminler ile bir yandan güçlendirirken bir yanda da içeriğinde bulunan demir, magnezyum gibi oldukça değerli mineraller ile vücudun direncini de arttırmaya yardımcı olur. Ayrıca bu vitaminlerin hücre yenilenmesini hızlandırmak gibi oldukça önemli bir etkisi bulunmaktadır.

Bağışıklık sisteminizin kuvvetli olması, adeta vücudunuzun etrafında hastalıklara karşı bir koruma kalkanı bulunması gibidir. Bu koruma kalkanı sizi birçok hastalıktan koruduğu gibi hastalığa yakalansanız bile en kısa sürede kolaylıkla atlatmanıza yardımcı olur. Covid-19 ile mücadele ettiğimiz şu günlerde ise bağışıklık sistemini güçlendirmek çok daha önemli hale gelmiştir. Bunun için kuşburnu marmelatı gibi bağışıklık sistemini destekleyen, güçlendiren besinlerden yardım almanız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

kuşburnu mermelatı

Kabızlığa Karşı Faydaları

Kuşburnu kabızlık sorunu yaşayanlar için adeta bir can kurtaran olan şifa deposu meyvelerden biri. Kuşburnu marmelatı da sindirim sistemi üzerinde aynı etkisini gösteriyor. Kuşburnu marmelatı içerisinde bulunan pektin, sindirim sistemi için oldukça önemli besin içeriklerinden biri. Pektin, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı oluyor. Böylece kabızlık sorunu yaşıyorsanız, bağırsaklarınızın daha sık çalışmasını sağlayarak kabızlığı önleyebiliyor. Aynı zamanda pektin maddesinin ishal üzerinde de etkisi olduğu biliniyor. İshali kesmekte de oldukça etkili olan pektin maddesi için tam anlamıyla sindirim sistemi düzenleyici diyebiliriz. Kuşburnu marmelatını bu yönü ile bütün sindirim sistemi bozukluklarınız için ya da sindirim sisteminizi düzenlemek için kullanabilrsiniz.

kuşburnu mermelatı

Kalp Ve Damar Hastalıklarına Karşı Faydaları

Kuşburnu besin içeriğinde yüksek miktarda bulunan antioksidan, kuşburnu marmelatında da etkisini korumaya devam eder. Bu yüksek miktardaki antioksidan ise kalp ve damar hastalıklarına karşı etkili bir koruma sağlar. Ayrıca bu yüksek antioksidan içeriğin yanı sıra C vitamini de kuşburnu marmelatının içerisinde yüksek miktarda bulunan önemli vitaminlerden biridir. C vitamini damar yapısını korumaya yardımcı olan, böylece ateroskleroz yani damar sertliği gibi hastalıkları önlemede oldukça etkili vitaminlerden biridir.

Kuşburnu marmelatının bir diğer faydası ise kalp hastalıklarına olan olumlu etkisidir. Kuşburnu marmelatının kan basıncını düşürmekte ve kötü kolesterol olarak bilinen LDL seviyelerini azaltma etkisi olduğu bilinmektedir. Bu yüzden kalp hastalıklarından korunmak isteyenlerin düzenli olarak mutlaka tüketmesi gereken besinler arasında yer almaktadır.

Helva Market ekibi olarak bu yazımızda kuşburnu marmelatının hastalıklara karşı faydaları, bağışıklık sistemi açısından faydaları, kabızlığa karşı faydaları ile kalp ve damar hastalıklarına karşı faydalarıkonuları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur.Mevsiminde topladığımız kuşburnu ile sizin için hazırladığımız kuşburnu marmelatını sitemiz üzerinden sipariş vererek satın alabilirsiniz. Kuşburnu marmelatı ile ilgili daha fazla bilgi için diğer yazılarımızı inceleyebilir veya farklı marmelat çeşitleri için sitemize göz atabilirsiniz.

kuşburnu mermelatı

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.