HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Böğürtlen Reçeli Faydaları Nelerdir

01-09-2021 12:51
Böğürtlen Reçeli Faydaları Nelerdir

Reçel, meyvelerin çeşitli şekillerde kaynatılması ve tatlandırıcı elde edilmesi sonucunda elde edilir. Kaynatılan meyveler, bal, pekmez veya tatlı meyvelerin özütüyle birleştirilir. Mevsiminde toplanan meyvelerin diğer aylarda da tüketilmesini sağlamaktadır. Besinlerin içerisindeki vitamin ve minerallerreçel yapıldığında aynı faydayı sağlamaktadır. Bazı meyveler toplaması ve büyümesi zor olduğu için reçelleri oldukça özeldir. Bu meyveler arasında böğürtlen ilk sırada gelmektedir. Böğürtlen her iklimde bulunabilen bir meyvedir. Böğürtlenden yapılan reçel oldukça faydalıdır. Helva Market olarak böğürtlen reçeli faydaları nelerdir, sorusuna yanıtlar vereceğiz.

İlginizi Çekebilir: İncir Reçeli Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

 

seyidoglu reçel

Beyin Açısından Faydaları

Böğürtlen reçeli, iyice kararmış yani tam olgunlaşmış meyvelerden elde edilir. Böğürtlen reçelinin faydalarının yanı sıra bazı hastalıklara da iyi geldiği hem tıbbi olarak hem de deneysel şekilde ispatlanmıştır. İlk olarak beyin açısından faydaları nelerdir, buna değinelim. Böğürtlen reçelinde kullanılan şeker ve böğürtlenler vücuda enerji sağlar. Beyin hücrelerinin daha sağlıklı çalışmasını sağlayarak gün içerisinde daha aktif olmalarına yardımcı olur. Beslenme programınıza ve diyet listenize eklemeniz gereken böğürtlen reçeli, beyin kapasitesini arttırır ve beynimizi genç tutmak mümkündür. İçerisindeki besin değerleriyle beyin hücrelerinin hasar görmesinden oluşabilecek ciddi hastalıkların önüne geçmektedir.

seyidoglu reçel

Kalp Sağlığı Açısından Faydaları

Böğürtlen reçeli lifli bir yapıya sahiptir. Lifli besinler bilindiği üzere kalp ve damar hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Lifli yapıdaki reçeller, kalp ve damar hastalıklarına karşı oldukça önemli besin kaynaklarıdır. Aynı zamanda kolesterolü düşürücü etkisi de bulunmaktadır. Böğürtlen reçelinin besin değerlerinde detaylı olarak göreceğimiz sodyum oranını azaltarak yüksek tansiyon riskini düşürmektedir. Kalp sağlığı açısından faydaları nelerdir, diye baktığımızda, kalp ritmini bozan ve düzenli çalışmasını engelleyen zararlı veya yabancı maddelerin vücuttan atılmasını yardımcı olur.DNA ve hücre hasarlarının önüne geçerek kanserli hücre oluşumunu engeller. Böğürtlen reçelinin diğer faydaları ile yazımıza devam edelim.

seyidoglu reçel

Kemik Sağlığı Açısından Faydaları

Reçeller kış aylarında da tüketmemizi sağlayan meyvelerden yapılan lezzetli besinlerdir. Reçellerin besin değerleri, meyvelerden gelmektedir. Sağlığınız için reçel çeşitlerinin içerdiği vitamin ve mineralleri inceleyerek ihtiyacınız doğrultusunda tüketebilirsiniz. Sabah kahvaltılarınızı renklendiren böğürtlen reçeli, vitamin ve mineral açısından zengindir. Kemik sağlığı açısından faydalarını incelediğimizde; ilk olarak içerisinde bulunan besin değerlerini inceleyelim.

100 gram böğürtlen reçelinde 46,4 gram karbonhidrat, 0,4 gram protein, 3,9 IU A Vitamini, 32,4 mg C Vitamini, 74,6 mg potasyum, 12,9 gram kalsiyum ve 0,6 gram demir bulunmaktadır.

Böğürtlen reçelindeki kalsiyum kemiklerin birbiri arasında bağlanmasını sağlar,

A vitamini kemik gelişimine ve büyümesine katkısı sağlar ve böğürtlen gibi renkli meyvelerde A vitamini bulunmaktadır.

Potasyum değeriyle, kemiklerin için alınması gereken değerin belirli bir kısmını karşılar.

Helva Market üzerinden vücudunuza katkı sağlayan böğürtlen reçellerini inceleyebilirsiniz. Böğürtlen reçeli ve diğer reçel çeşitlerini ihtiyacınız olan gramajlarda kolaylıkla satın alabilirsiniz. Helva Market, reçel çeşitlerini mevsiminde topladığı meyvelerden koruyucu ve katkı maddesi kullanmadan üretmektedir.

seyidoglu reçel

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.