HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Kayısı Pekmezi Faydaları

08-07-2021 12:14
Kayısı Pekmezi Faydaları

Kayısı Pekmezi Faydaları

Pekmez, meyvelerin kaynatılıp yoğunlaştırılması ile oluşturulur. Üzüm, dut, hurma veya keçiboynuzundan yapılmaktadır. Bununla birlikte, pekmez ile farklı mevsimlerde meyveleri tüketebilme imkânı sunmaktadır. Bu meyvelerin yanı sıra kayısıdan da pekmez yapılabilmektedir. Kayısı, özellikle Malatya’da üretilen faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Kayısılar kurutularak yurt dışına ihraç edilmekte vereçel, marmelat, nektar veya pekmez yapılabilmektedir. Bu yazımızda Helva Market olarak kayısı pekmezi faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve ne kadar etkilidir gibi sorulara yanıtlar vereceğiz.

Hastalıklara Karşı Faydaları

Kayısı, oldukça lezzetli ve faydalı bir meyvedir. İçerisindeki besin değerleri, pekmezin içine geçmektedir. Peki, kayısı pekmezinin hastalıklara karşı faydaları nelerdir? Kayısı pekmezi A,C ve B3 vitamini ile demir, magnezyum, potasyum ve fosfor içermektedir. Kayısıda bol miktarda bulunan betakaroten, kalp hastalıklarının, akciğer kanserinin ve kataraktın önlenmesine yardımcı olur.

Potasyum yönünden zengin bir besindir. Bu mineral ile kan basıncını düzenler, kasların kasılıp gevşeme hareketini kolaylaştırır. Aynı zamanda kan basıncını düzenlemekte ve kalp atışını düzenlemektedir. Son olarak kayısı pekmezi, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar ve kabızlığa karşı etkili lezzetli bir besindir. Sağlıklı ve lezzetli kayısı pekmezi ne kadar tüketilmelidir.

kayısı pekmezi

Ne Kadar Tüketilmelidir

Kayısı pekmezinin içerisindeki vitamin mineraller ile günlük olarak tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Vücut kitle indeksinize ve diyet programınıza göre kayısı pekmezini öğünlerinize ekleyebilirsiniz. Peki, kayısı pekmezi ne kadar tüketilmelidir? İçerisindeki potasyum sayesinde, tansiyonu düzenler ve içerisindeki besin değerleri ile yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Bebeklik dönemi bitiren çocuklara için 1-2 tatlı kaşık tüketmesi önerilmektedir.

Vücut Direnci Karşısında Etkileri

Ülkemizde üretimi oldukça fazla olan kayısıdan yapılan pekmez oldukça sağlıklı ve lezzetlidir. Sağlıklı ve lezzetli olan bu tatlı türünü pasta, tatlı, kurabiye veya çörek yapımında kullanabilirsiniz. Günlük 1-2 kaşık tüketildiğinde vücut direnci karşısında etkileri oldukça fazladır. Stresli ve yoğun geçen günlerinizde, daha enerjik olmanıza yardımcı olur. İçerisindeki mineral ve vitaminler ile daha zinde olmanıza yardımcı olurken işinize daha rahat odaklanmanıza yardımcı olur.

kayısı pekmezi

 

İlginizi çekebilir:  Dut Pekmezi Faydaları

Helva Market olarak hazırladığımız bu yazımızda, kayısı pekmezi faydaları, kayısı pekmezinin günlük tüketiminden ve etkilerinden bahsettik.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.