HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

İftarda Helva Yemenin Faydaları

20-04-2022 19:07
İftarda Helva Yemenin Faydaları

İftarda Helva Yemenin Faydaları

Ramazan ayında iftar sofraları büyük bir özenle ve titizlikle hazırlanır. Bütün gün yaşanan açlık birbirinden lezzetli yemekler ile ödüllendirilir. Her şeyin kusursuz olduğu iftar sofralarında tatlı ise olmazsa olmazlardandır. Saatlerce süren açlık sonrasında vücut tatlı ihtiyacı duyacaktır. İftar sofralarının en sevilen tatlılarından biri ise hem hafifliği hem de eşsiz lezzeti ile helva çeşitleridir. Helva çeşitleri, hem iftar sonrası düşen kan şekerini dengelemeye yardımcı oluyor hem de hafif yapısı ile mideye rahatsızlık vermiyor.

İftar Sofrasının Vazgeçilmez Tatlısı Fıstıklı Helva Tarifi

İftar sofralarınızda tahin helvası, yaz helvası ya da kürek helvası gibi hazır helva çeşitlerini tüketebileceğiniz gibi, evde kolaylıkla hazırlanan helva çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Ramazan aylarında iftar sofralarının en sevilen helva çeşitlerinden biri ise fıstıklı helvadır. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz fıstıklı helva tarifini sizler için hazırladık. 



Fıstıklı Helva için Gereken Malzemeler

Ramazan sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri olan ve Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşmayı başarabilen Fıstıklı Helva tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler:

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt 

1,5 su bardağı su

100 gram tereyağı

1 paket dolmalık fıstık

Fıstıklı Helvanın Yapılışı

Fıstıklı helva için bütün malzemeleriniz hazır ise aşağıdaki adımları takip ederek lezzetli bir fıstıklı helva hazırlayabilirsiniz:

1- Fıstıklı helva hazırlarken kavurmak için sürekli karıştırmanız gerekeceğinden rahatça karıştırabileceğiniz derin bir tencere seçin. Tencereyi kısık ateşte açtığınız ocağa alın ve tereyağını tencerede eritin. Tereyağını erittikten sonra ise fıstıkları ekleyerek birkaç dakika kavurun. Tereyağının ve fıstıkların yanmaması için kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmanız oldukça önemli.


2- Tencereye irmiği de ekleyin ve yine kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar kavurun. İrmiğin kavrulma derecesini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.


3- İrmikleri kavururken ayrı bir tencereye suyu ve şekeri alarak şerbetinizi alın. Ayrı bir cezvede de sütünüzü ısıtın.


4- Kavrulan irmiklerin üzerine yavaş yavaş yedirerek şerbeti ekleyin. İrmikler çok sıcak olacağı için şerbeti koyarken üzerinize sıçrayabilir bu yüzden dikkatli olmanızda fayda var.


5- Şerbeti tamamen yedirdikten sonra sıcak sütünüzü de tencereye ekleyin. Bütün malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.  Fıstıklı helva artık hazır. İster ılık ister soğuk bir şekilde servise hazırlayabilirsiniz. 



İlginizi Çekebilir: Fırında Sıcak Helva Tarifi
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.