HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Fırında Sıcak Tahin Tarifi

08-04-2022 14:03
Fırında Sıcak Tahin Tarifi

Fırında Sıcak Tahin Tarifi

İyi bir bağışıklık direnci için tüketilmesi gereken en sağlıklı ürünlerden olan tahin, susamın ezilmesiyle elde edilmektedir. Birçok farklı şekilde tüketilebilen tahin, en çok pekmez ile karıştırılarak tercih edilmektedir. Bununla birlikte özellikle balık yemekleri tatlısı olarak da oldukça popüler bir tatlı çeşidi olan tahin, damaklarda bıraktığı eşsiz lezzet ile sofraların vazgeçilmezi olmuştur. 


Fırında sıcak tahin, daha çok balık restoranlarının tatlı listesinde bulunan bir tatlı çeşidi olarak düşünülse de, tüm yemeklerden sonra rahatlıkla tüketilebilen lezzetli bir tatlıdır. Bununla birlikte fırında sıcak tahin tatlısının balık yemeklerinden sonra tüketilmesiyle ünlenme sebebi, balık yemeği sonrası tahin tüketiminin, balık içerisinde bulunan ağır metallerin yok olmasını sağlamasıdır. Hadi gelin bu leziz tatlının tarifini hep beraber inceleyelim.


Fırında Sıcak Tahin için Gerekli Malzemeler

Fırında sıcak tahin, her evde kolayca bulunabilecek malzemelerle hazırlanan çok lezzetli bir tatlıdır. Lezzetinin yanında oldukça hafif bir tatlı olmasıyla da ünlenen fırında sıcak tahin, vücuda birçok faydası olduğu da bilinmektedir. Çayın yanında ya da yemek sonrası tercih edilen bu tarif için gerekli malzemeler şunlardır:

- 250 gram Seyidoğlu tahin
- 2 su bardağı süt
-
2 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
- Fındık parçacıkları ( üzerini süslemek için)

Fırında Sıcak Tahinin Yapılışı

Fırında sıcak tahin, az malzemeyle oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilen tatlıdır. Hazırlanma sürecinden bahsedecek olursak;

İlk önce orta boy bir kaba, tahin, süt, şeker ve limon suyu koyulur. Ardından blender yardımıyla tüm malzemeler kıvam alana kadar karıştırılır. Ardından elde ettiğimiz karışım, fırın kaplarına eşit bir şekilde dağıtılır. Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz fırın kaplarının yarısına kadar sıcak su koyarak önceden ısıtılmış 200C fırına yerleştirilir ve üstü kızarana kadar beklenir. Üzeri kızaran fırın kaplarını çıkardıktan sonra, üzerine parça fındık eklenerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Helva Market ekibi olarak bu yazımızda sizlere fırında sıcak tahin tarifi, fırında sıcak tahin için gerekli malzemeler ve fırında sıcak tahinin yapılışı gibi konularda bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Daha birçok faydalı içerik için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.