HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Cevizli Helvanın Faydaları Nelerdir?

29-07-2021 22:51
Cevizli Helvanın Faydaları Nelerdir?

Helva ülkemizde oldukça meşhur bir lezzettir. Helva, içerisindeki besin değerleri ile vücut sağlığı için oldukça faydalıdır. Helva çeşitleri içerisinde yer alan cevizli helva Ordu ilimizin meşhur bir tatlısıdır. Cevizli helva, yaz helvası olarak da bilinmektedir. Genellikle yaz aylarında tüketilen bu besin kış aylarında hasta olma ihtimalinizi azaltmaktadır. . Seyidoglu Helva Market olarak önceliğimiz ürünlerin sağlıklı ve faydalarını daha fazla göz önünde bulundurup üretmektir. Cevizli helva, ülkemizin lezzetli besinleri arasında yer alırken tüketiciler tarafından her mevsim de tüketilmektedir. Helva market olarak ceviz helvanın faydaları nelerdir, bünyesinde bulunduğu vitaminler nelerdir gibi sorulara yanıtlar vereceğiz. Cevizli helva ve diğer helva çeşitleri hakkında daha fazla bilgi için sitemizi inceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Helvanın Faydaları



 

Cevizli Helva

Bünyesinde Bulundurduğu Vitaminler

Cevizli helva, diğer adıyla yaz helvası içerisinde şeker, meyan kökü ve bol miktarda ceviz bulunur. Faydalarına baktığımızda, insanı tok tutar, mide rahatsızlığına iyi gelmektedir. İçerisinde bulunan B ve E vitaminini yönünden zengindir ve karaciğerin daha iyi çalışmasını sağlamaktadır. Meyan kökü, nefes ve akciğer hastalıklarına karşı vücudun direnç kazanmasını sağlar. Bununla birlikte ceviz, sağlıklı yağ ve protein deposu olduğu için kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir. Meyan kökü ve cevizin birleştiği ceviz helvası, vücudun düzenli çalışmasını sağlamaktadır.

Yaz helvasının bünyesinde bulundurduğu vitaminler ve diğer besin değerlerine baktığımızda;

10 gram cevizli helva 28.10 kaloriye sahiptir. Aynı zamanda 2,26 gram karbonhidrat, 0,73 gram protein, 1,79 gram yağ, 0,08 gram lif ve 5,00 gram sodyum içermektedir. İçerisinde kullanılan ceviz miktarına göre B ve E vitamini değerleri değişmektedir.

Cevizli Helva

 

Tüketirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Cevizli helva içerisindeki besin değerleri ve yapımında şeker kullanımı ile yüksek kaloriye sahiptir. Tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Sağlıklı ve doğal besinler tüketmek ve kilo vermek isteyenler tüketim miktarını fazla abartmamalıdır. Vücut kitle indeksinize ve günlük almanız gereken kalori ve besin değerlerine göre tüketeceğiniz miktarı ayarlayabilirsiniz. Kış aylarında daha sağlıklı ve enerjik olmak için tüketebileceğiniz cevizli helvayı yeterli miktarda tüketmeniz gerekir.

Cevizli Helva

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.