HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Helvanın Faydaları

21-07-2021 15:56
Helvanın Faydaları

Helva ülkemizde ve Orta Doğu bölgesinde oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Helva, farklı ülkelerde birçok çeşidi bulunmaktadır. Türk mutfağında un helvası ve irmik helvası oldukça yaygındır ve en çok sevilen çeşitlerdir. Damak tadınıza göre bu helva çeşitlerini seçebilirsiniz. Yarım asırlık geçmişi olan Seyidoğlu helva alanında pek çok yeniliğe imza atmış olup, lezzeti ve kalitesiyle tüketicinin tercih ettiği sektörün öncü markalarından biridir. Bu lezzetli helva çeşitleri, oldukça sağlıklıdır. Vücut sağlığı ve almanız gereken vitamin ve mineraller için oldukça faydalıdır. Bu yazımızda, uzmanların da tüketmenizi önerdiği helvalar hakkında bilgilere yer vereceğiz. Helva çeşitleri, bu çeşitlerin faydaları ve nelere iyi geldiğini sizlere anlatacağız. Helvalar hakkında bilgilere sahip olduktan sonra bu çeşitleri satın almak için sitemizi inceleyebilir ve kolayca sipariş verebilirsiniz. Sizlere özel kampanyalardan ve paketlerden yararlanmak için kampanyalar bölümünü inceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Tahin Helva Ve İrmik Helvasının Faydaları Nelerdir?

seyidoglu helva

Kalsiyum Açısından Faydaları Nelerdir?

Kalsiyum, vücudumuz için gerekli bir elementtir. İnsan vücudunda en çok bulunan bir mineraldir ve oldukça önemlidir. Kemiklerin ve dişlerin güçlenmesine, kalp kasılmalarını düzenler. Peki, kalsiyum açısından helvanın faydaları nelerdir? Keyifle tükettiğimiz helvalar kalsiyum açısından oldukça zengindir. Yaşlarımız ilerledikçe kemik erimesinden başlayan birçok hastalıklarla mücadele ediyoruz. Bu sebeple kalsiyumu fazla olan tahin helvasıyla insan vücudu direncini arttırır, kemikleri ve dişleri güçlendirir. Helva çeşitleri içerisindeki malzemeler helvaların kalsiyum açısından oldukça zengindir.

Saç Dökülmesine Karşı Ne Gibi Faydaları Vardır

Saç dökülmeleri, kadın ve erkeklerin ortak sorunu haline geldi. Yetersiz beslenme ve gerekli besin değerlerinin alınamaması durumunda saç dökülmesi sorunu olmaktadır. Tıp sektöründe ilerlemeler ile çeşitli saç ektirme işlemleri uygulanabiliyor. Bu yöntemler sağlık açısından bazı sorunlar teşkil edebiliyor. Peki, helvaların saç dökülmesine karşı ne gibi faydaları vardır. Helva çeşitleri içindeki besin değerleri ile vücudun alması gereken vitamin ve mineralleri karşılamaktadır. Yanlış beslenme alışkanlığını değiştirerek düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığınıza helva çeşitlerini ekleyip vitamin ve mineral eksikliğinizi giderebilirsiniz. Helvalar çeşitleri, saç diplerinin güçlenmesini, saçların yenilenmesini sağlarken, deri problemlerine karşı vücut direncini arttırır.

Mide Rahatsızlığı Açısından Faydaları

Günlük tüketilen besinlerin ve gıdaların sonucunda en çok etkilenen vücut sistemi de sindirim sistemidir. Sindirim sisteminde mide en önemli rolü üstlenmektedir. Mide içindeki asitlerin fazlalığı veya yetersizliği bazı mide rahatsızlığına neden olmaktadır. Helva çeşitleri, tatlı olarak geçse de diyet yapanların mutlaka diyet programına eklemesi gereken bir besindir. Peki, mide rahatsızlığı açısından faydaları nelerdir. Tahin helva ve irmik helva insanı tok tutar. Kalsiyum açısından doğal ve sağlıklı bir besindir. Bu sayede midede oluşan şişme, mide bulantısı ve ekşimelere karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda sürekli hıçkırık, öksürük ve ağızda oluşan kötü kokuyu engel olmaktadır. Helva, mide rahatsızlıkları açısından oldukça faydalıdır.

seyidoglu helva

Hastalıklara Karşı Faydaları Nelerdir?

Helvalar çeşitleri, sağlıklı besin maddelerinden elde edilmektedir. Bu sayede birçok bilinen hastalıklara karşı faydalıdır. Helva çeşitleri içinde yaz helvası, irmik helvası, tahinli helva türleri ve onlarca çeşidi bulunmaktadır. Yapımları ve kullanılan malzemeler farklı olsa da içeriklerinde fazla farklar bulunmamaktadır. Tahin helvası, susamlardan yapılan, irmik helvası ana malzemesi irmik unundan yapılan lezzetli tatlılardır. Bu helva çeşitleri, şeker içerdiği için günlük tüketim miktarlarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Vücut kitle indeksinize ve almanız gereken besin değerlerine göre yeterli miktarda tükettiğiniz zaman hastalıklara karşı birçok faydası bulunmaktadır. İlk olarak beyin hücrelerinde meydana gelen Alzheimer, Parkinson gibi çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına engel olmaktadır. Sadece günlük olarak az miktarda tüketilmesi önerilen helva çeşitleri, tüm hastalıklara küçük de olsa etki yapmaktadır. Sağlıklı beslenme programları yapıp uygulanmadıktan sonra tek olarak helvanın faydası pek fazla olmayacaktır. Diyet programlarında bu helva çeşitlerinin etkisi yine de küçümsenecek düzeyde değildir. Beyin hücrelerini iyileştirmesinin yanı sıra kalp rahatsızlıklarına karşı vücudun direnç kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Bağışıklığa Faydaları Nelerdir?

Birçok hastalığın nedenine baktığımızda temel nedeni bağışıklık sisteminin zayıf olmasıdır. Çok zor hastalanan kişilerin bağışıklık sistemi oldukça iyidir. Bağışıklık sistemi, bir canlının hastalıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturan, zararlı hücreleri tanıyıp ve vücudu zararlı ve yabancı maddelere karşı koruyan bir sistemdir. Bu sistem, kişiden kişiye değişmektedir. Peki, helvaların bağışıklığa faydaları nelerdir, ne gibi bir fayda sağlamaktadır. Gün içerisindeki koşuşturma ve iş hayatının yoğunluğu ile bazen bağışıklık sistemimiz zayıflıyor. Helva çeşitleri, içerisindeki vitamin ve mineral değerleri ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Helvayı günlük olarak beslenme programınıza eklediğinizde vücudunuz zararlı hücrelere ve yabancı maddelere karşı direnç oluşturur. Protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral içeren helva çeşitleri birçok besinden alacağınız besin değerlerini tek bir besinden almanıza yardımcı olmaktadır.

seyidoglu helva

Çocuklar İçin Helva Faydaları

Sağlıklı beslenme konusunda oldukça dikkatliyseniz ve tükettiğiniz ürünlerin doğal olmasına özen gösteriyorsanız çocuklarınızın tükettiği gıdaların da ne faydası olduğunu merak edebilirsiniz. Peki, çocuklar için helva faydaları nelerdir? Çocukların güçlü kemiklere sahip olması için birebirdir. Kalsiyumun dışında B1 vitamini, magnezyum, çinko ve demir de bulunmaktadır. Çocukların alması gereken besin değerlerini sağlamaktadırlar. Helva çeşitlerinde kullanılan malzemeler yeteri kadar tüketildiğinde oldukça faydalı olmaktadır. Bu noktada çocuklarınız için helva tüketimini abartmamanız gerekir. Onların bağışıklık sistemi yetişkinler kadar gelişmiş olmadığı için bazı problemler ortaya çıkabilir. Özellikle tahin helvası içerinde susam olduğu için alerjisi olan çocuklarda tüketimi dikkat edilmelidir.

Susamın içinde bulunan bir çeşit protein bazen ağır bir alerjiye neden olabiliyor. Özellikle son yıllarda susam alerjisine sahip olanların sayısı giderek artıyor ve bunun nedeni henüz bilinmiyor. Susam özellikle bir yaşın altındaki bebeklere ve ailesinde alerji hikayesi olan çocuklara önerilmiyor. Egzama (Atopik Dermatit) olan çocuklarda susam hayli tehlikeli. Çocuklarınızın sağlığı için tükettikleri miktarlara dikkat ederek helvaların faydalarından yararlanabilirsiniz.

Hamilelik ve Emzirme Döneminde Helva Faydaları

Helva çeşitlerinin faydalarını listemizde sırada hamilelik ve emzirme döneminde helva faydaları yer almaktadır. Son derece sağlıklı ve besleyici özellikleri bulunan doğal ve doğal içeriklerden oluşmaktadır. Helvalar işlemden geçerken besin değerleri korunmaktadır. Özellikle folik asit korunmaktadır ve hamileliğin en gerekli vitaminidir. Hamile kalınmadan önce ve bebeğin sinir sistemi sadece oluşmuş olduğu erken dönemlerde bile içilmesi önerilmektedir. Folik asit, fetal nöral tüp patolojileri geliştirme riskini azaltır. Çoğu folik asit, yer fıstığı helvasında bulunur.

Helva içerisinde dolaşım sisteminin işleyişini iyileştiren, damarların yapısını elastik hale getiren, kan dolaşımındaki bozuklukların gelişmesi riskini azaltan birçok eser element bulunmaktadır.

Tahin helva özellikle susamdan yapıldığı için irmikhem bebek hem de anne için sinir sistemi için çok yararlıdır. Düzenli helva tüketimi sinir uçlarını güçlendirir ve bir kadının duygusal durumunu dengeler. Helva kalbin çalışması için çok yararlıdır, kanı kolesterol plaklarından temizler ve hamilelik sürecinde oluşan krizlere karşı faydalıdır. Uzmanlar hamilelik sırasında sık sık baygınlık yaşarsanız, yanınızda her zaman helva parçaları bulundurmanızı tavsiye eder. Oruç kaybı, aşırı çalışma, stres, basınç azaltma zemininde gerçekleşebilir. Helva, bu sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olacaktır. Baş döndürücü ve zayıf hissettiğiniz anda, bir parça helva tüketip bu sorunu çözebilirsiniz. Bu, nöbetlerin önlenmesine yardımcı olacaktır.

seyidoglu helva

B Grubu Vitamini Açısından Faydaları

Helvanın vitamin ve mineral açısından zengin olduğundan bahsettik. Helvanın besin değerlerine geçmeden önce B grubu vitamini açısından faydalarından bahsedelim. B grubu vitaminleri, büyüme ve gelişmeyi sağlarken yağların sindirimine yardımcı olarak ishal oluşumunu önler. Vücut sağlığı için oldukça önemli olan B grubu vitaminleri, helvalar ile sağlıklı bir şekilde vücuda alınabilir. Merkezi sinir sistemi, sindirim sistemi ve cilt sağlığı için oldukça gereklidir. Vitaminlerin faydaları tüm vücut için oldukça önemlidir. Helvadan alabileceğiniz B vitamini beyin fonksiyonlarının düzgün çalışmasını sağlarken cildin canlı, parlak ve pürüzsüz olmasını sağlamaktadır. Helvanın besin değerleri ile yazımıza devam edelim.

seyidoglu helva

Helvanın Besin Değerleri

Helvaların faydalarını ve nelere iyi geldiğinden bahsettik. Peki, helvanın besin değerleri nedir? Tahin helvasının 100 gramını incelediğimizde 562 kcal kalori, ayrıca bir dilim yani 35 gramında 197 kcal kalori bulunmaktadır. Makro değerlerinde 45.1g karbonhidrat, 14.6g protein, 35.8g yağ bulunmaktadır. Bununla birlikte tahin helvasının mikro değerlerinde, 3.0 IU A Vitamini, 160,0 mg Potasyum, 52,0 mg potasyum, 52,0 mg kalsiyum ve 3,1 mg demir değerleri bulunmaktadır.

Helva çeşitleri arasında oldukça sevilen irmik helvasının besin değerlerini baktığımızda; 100 gramında 532 kcal kalori bulunmaktadır. Makro değerlerinde 64.9 g karbonhidrat, 7.8 g protein ve 25.2 g yağ bulunmaktadır. Mikro değerlerinde 208.0 IU A vitamini, 0.5mg C vitamini, 168.mg potasyum, 63,4 mg kalsiyum ve 0.8mg demir içermektedir. Beslenme ve diyet programlarınıza mutlaka eklemeniz gereken besinlerdir. Değerlerine baktığımız zaman vücudumuz açısından besleyici ve koruyucu özelliğe sahiptir. Aynı zamanda helvalar oldukça lezzetlidir. Helva çeşitlerini yakından inceleyelim.

seyidoglu helva

Helva Türleri Nelerdir?

Helva çeşitleri içerisinde farklı damak tatlarına hitap eden birbirinden lezzetli çeşitler bulunmaktadır. Peki, helva türleri nelerdir? Helvanın ülkemizde ve farklı ülkelerde binlerce tarifi ve çeşidi bulunmaktadır. Ülkemizde en çok bilinen ve severek tüketilen tahin helvası, irmik helvası ve yaz helvası çeşitlerinden bahsedersek;

Tahin helvası, Tahin helvası, kabukları soyulup kızartılan susamların ezilmesi sonucunda elde edilir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücut sağlığı için oldukça önemli bir besindir. Vücut direncini arttıran tahin helvası, oldukça lezzetlidir.

İrmik helvası, adından da anlaşılacağı gibi ana malzemesi irmiktir. İrmik çoğunlukla durum buğdayından üretilir. Çorba, tatlı ve helva yapımında kullanılan iri taneli bir un çeşididir. İrmik helvası sağlık açısından faydalı aynı zamanda lezzetli bir tatlı türüdür.Lifli bir yapıda olan irmik helva, diyet yapanların ve kilo vermek isteyenler için uygun bir gıdadır. Türk mutfağının en sevilen helva çeşitleri oldukça faydalı ve sağlıklıdır.

Yazlık helva, tahinle üretilen helva çeşitleri arasında en sevilen helva çeşitlerinden bir tanesidir. Yaz helvası, diğer helva çeşitlerine göre daha hafif ve eşsiz lezzete sahiptir.Yapımı kolay ve evdeki malzemeler ile de kolayca yapılmaktadır. Softaların en pratik atıştırmalıklarından olan yaz helvası oldukça lezzetlidir. Helva çeşitleri içerisinde yaz helvasının yapımı kolaydır ve kısa zamanda yapılabilmektedir. Kısa zamanda hazırlayacağınız bu helva çeşidini misafirleriniz geldiğinde evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz.

seyidoglu helva

Sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Helva Market olarak hazırladığımız bu yazımızda helvanın faydaları, nelere faydalı, besin değerleri ve dikkat edilmesi gerekenlere yer verdik. Oldukça sağlıklı ve faydalı olan helva çeşitlerini diyet listelerinize ekleyebilirsiniz. Helva çeşitlerini daha çok merak ediyorsanız sitemizi inceleyebilir ve onlarca helva çeşitlerini satın alabilirsiniz. Doğal ve sağlıklı olan yöresel helva çeşitlerinin yanında reçel çeşitlerini, tahin-pekmez seçeneklerini, organik fındık kremalarını bulabileceğiniz Helva Market sizlere özel kampanyalar sunmaktadır. Kampanyalardan faydalanmak için kampanyalar bölümünden yararlanabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.