HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Yazın En Sevilen Tatlısı Tahinli Helvalı Dondurma

16-06-2022 19:09
Yazın En Sevilen Tatlısı Tahinli Helvalı Dondurma

Yaz aylarında dondurmanın lezzetine karşı koyamıyorsanız bir de üstüne tahin ve helvayı çok seviyorsanız damağınızda tat bırakacak tahinli helvalı dondurma tarifini mutlaka denemelisiniz!

Tahinli Helvalı Dondurma Tarifi

Muhteşem dondurma tarifini merak edenler, denemek isteyenler ve tahin severler için hazırladık. Afiyet olsun!

Tahinli  Helvalı Dondurma için Gerekli Malzemeler

Eşsiz lezzeti ile yaz aylarının vazgeçilmezi olacak tahinli helvalı dondurma tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:

1 litre süt 

1 çorba kaşığı toz salep

300 gram toz şeker

1,5 su bardağı toz şeker

250 gram Seyidoğlu Kakaolu Tahin Helvası

4 çorba kaşığı Seyidoğlu Tahin 

Tahinli Helvalı Dondurmanın Yapılışı

Bütün malzemeleriniz hazır ise aşağıdaki adımları izleyerek tahinli helvalı dondurmanızı hazırlayabilirsiniz:

1. 1 litre süt, 1 çorba kaşığı salep ve 300 gram toz şekeri bir tencere içerisine koyarak ocağa alın.

2. Bütün malzemeleri kaynayana kadar mikserle çırparak ısıtın. Süt kaynamaya başlayınca şeker ve salep tamamen eriyecektir. Sonrasında ise karışımı geniş bir kaseye alın ve yaklaşık 3 dakika daha havalandırarak çırpın.

3. Hazırladığınız karışım soğuyup oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Oda sıcaklığına geldikten sonra ise buzluğa atmadan hemen önce en düşük devirde birkaç dakika daha çırpın. Sonrasında ise üstünü kapatarak buzluğa atabilirsiniz.

4. 250 gram Seyidoğlu kakaolu tahin helvasını küp küp doğrayın.

5. Bir yandan da buzluğa attığınız dondurma karışımını donana kadar yarım saatte bir çıkarıp mikserin tek bir ucu ile bir iki dakika çırpmaya devam edin.

6. Dondurma artık çırpılmayacak kadar donmaya başladığında küp küp doğradığınız helvaların yarısını ve 3 çorba kaşığı Seyidoğlu tahini dondurmanın içerisinde alıp alttan üste doğru karıştırmaya başlayın. Karıştırdıktan sonra kalan helvaları da ekleyip bu defa üstten karıştırın.

7. Üzerine 1 yemek kaşığı daha Seyidoğlu tahin ekleyerek bir daha üstten karıştırın ve kapağını kapatıp bir gece bekletmek için tekrar buzluğa atın.

8. Ertesi gün tahinli ve helvalı dondurmanız servis için hazır olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Tahin Pekmezli Trileçe Tarifi
 


Tahinli Helvalı Dondurmanın Püf Noktaları

Tahinli helvalı dondurma yaparken bazı püf noktalarına dikkat ederek daha lezzetli bir tarif elde edebilirsiniz. Bu püf noktalarından bazıları ise şunlar:

- Dondurmanın bildiğimiz lezzeti aslında çok daha şekerli ancak bu tarifte süt ve sahlebin tadının daha ön planda olması için daha az miktarda kullanılıyor. Daha tatlı bir dondurma için 300 gram yerine 400 gram şeker ekleyebilirsiniz.

- Dondurmayı kaynatırken ve kaynattıktan sonra çırpmak son derece önemli çünkü bu işlemin amacı dondurma karışımının içerisinde kabarcıklar oluşmasını sağlamak. Böylece donduğunda kaskatı değil kaşıkla rahatça alabileceğiniz bir dondurma elde edeceksiniz.


Lezzetli, doğru kıvamda bir tahinli helvalı dondurma için bu püf noktalarına dikkat etmeniz yeterli.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.