HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Tahinli Ballı Cevizli Mini Pide Tarifi

28-04-2022 10:27
Tahinli Ballı Cevizli Mini Pide Tarifi

Tahinli Ballı Cevizli Mini Pide Tarifi

Tahinin ülkemizde oldukça sevilen geleneksel lezzetlerden biri olması zaman içerisinde tahinle yapılan birçok tarifinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bu tariflerden biri de damaklarda bıraktığı lezzet ile yiyenlerin bir daha yemek istediği tahinli ballı  cevizli mini pide tarifidir. Tahin, bal ve ceviz ile hazırlanan bu pide aslında Tavas pidesi olarak bilinen Denizli şehrimize ait geleneksel bir lezzettir. 

Tahin lezzetlerinden vazgeçemeyenler için mutlaka denemeleri gereken tahinli ballı cevizli mini pide tarifini sizler için hazırladık!

Tahinli Ballı Cevizli Mini Pide İçin Gerekli Malzemeler

2 su bardağı Seyidoğlu Tahin

1 su bardağı ılık su

1 çay bardağı toz şeker (tahin için)

1 yemek kaşığı kuru maya 

1 yemek kaşığı toz şeker (hamur için)

2 yemek kaşığı tereyağı

Göz kararı aldığı kadar un

1 su bardağı ceviz içi

2 yemek kaşığı bal 

Tahinli Ballı Cevizli Mini Pide Yapılışı

Tahinli ballı cevizli mini pide için bütün malzemelerinizi hazırladıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek lezzeti pidelerinizi hazırlayabilirsiniz:

1- Öncelikle küçük bir kasede 2 su bardağı Seyidoğlu Tahin ‘i ve 1 çay bardağı şekeri koyarak karıştırın. Bu karışımı daha sonra hamurların içerisine sürmek için kullanacaksınız. 


2- Pide hamurunu hazırlamaya başlamak için öncelikle yoğurma kabına maya ve şekeri ekleyin. Üzerine 2 su bardağı ılık suyu da ekledikten sonra mayanın aktifleşmesi için hafifçe karıştırın ve 5 dakika kadar bekleyin. Sonrasına ise yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. 


3- Ele hafif yapışan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Fazla un eklerseniz hamurunuz sert olacağı için pidenizde sert olacaktır.


4- Hazırladığınız hamuru yapmak istediğini pidenin büyüklüğüne göre küçük parçalar halinde hazırlayın.


5- Hamurları oval şekilde açarak içerisine hazırladığınız tahin ve şekerli karşımdan sürün. Sonrasında ise rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında döndürerek bir sarmal elde edin ve üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.


6- Mayalanmış pideleri tekrar yuvarlak olacak şekilde açın ve tahinli karışımdan tekrar taşırmadan sürün. Son olarak tereyağını minik parçalar halinde pidenin üzerine yerleştirdikten sonra artık fırına verebilirsiniz.


200 derecelik fırında 15 dakika içerisinde pideleriniz pişmiş olacaktır. Fırından çıkardıktan sonra üzerine ceviz içinden serpin ve bal gezdirin.
Tahinli ballı cevizli mini pideleriniz artık servise hazır.

İlginizi Çekebilir: Tahin Nasıl Yenir?
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.