HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Seyidoğlu Tahinli Vegan Kurabiye Tarifi

25-03-2022 17:15
Seyidoğlu Tahinli Vegan Kurabiye Tarifi

Seyidoğlu Tahinli Vegan Kurabiye Tarifi

Sahip olduğu zengin besin içeriği ile tahin, vegan beslenmede oldukça sık kullanılan ve sevilerek tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor. Seyidoğlu Tahin ile hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve son derece lezzetli vegan kurabiye tarifini sizler için hazırladık.

Tahinli Vegan Kurabiye için Gerekli Malzemeler

Yarım su bardağı Seyidoğlu Organik Tahin

1,5 su bardağı badem unu 

1,5 su bardağı yulaf unu

1 çay bardağı toz Hindistan cevizi şekeri

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine serpmek için susam 

İsteğe göre yarım su bardağı ceviz 


Badem ve yulaf ununu marketlerden hazır olarak satın alabilirsiniz. Ancak eğer evde badem ve yulafınız var ise rondodan geçirerek de badem unu ve yulaf unu elde edebilirsiniz. 

Tahinli Vegan Kurabiye Yapılışı

Tahinli vegan kurabiye için bütün malzemeleriniz hazır ise şu adımları izleyerek glütensiz ve vegan tahinli kurabiyenizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. 

1- Tahinli vegan kurabiyenize ceviz eklemek istiyorsanız öncelikle işe ceviz içlerini rondodan geçirerek başlayabilirsiniz. Ayrıca Hindistan cevizi şekerinin de ağza gelmemesi için öncesinde rondoda pudra şekeri kıvamına gelene kadar çekmeniz gerekiyor.


2- Badem ununu, yulaf ununu ve Hindistan cevizi şekerini de ayarladıktan sonra kurabiye hamurunu rahat bir şekilde yoğurabilmek için kendinize orta boy bir karıştırma kabı hazırlayın. Karıştırma kabının içerisine yarım su bardağı Seyidoğlu Organik tahini, eğer cevizli olmasını istiyorsanız rondodan geçirdiğiniz cevizi, Hindistan cevizi şekerini ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyup karıştırın. Bütün malzemeler birbiriyle güzelce karışına kadar karıştırmaya devam edin. 


3- Tüm malzemeler tamamen karıştıktan sonra hazırladığınız 1,5 su bardağı badem ununu, yulaf ununu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı da karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.


4- Elde ettiğiniz hamurdan küçük küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve kurabiye şekli verin.


5- Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 170 derecelik fırında yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirin. Şekil verdiğiniz kurabiyelerin inceliğine göre pişirme süresi değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.


6- Kurabiyelerin piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğumadan kurabiyeleri tepsiden almak dağılmasına yol açabilir.


7- Son olarak soğuyan kurabiyelerinizin üzerine dilerseniz tat vermesi için susam serpebilirsiniz. Tahinli vegan kurabiyeniz artık servise hazır. Afiyet olsun


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.