HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Sağlıklı Ballı Tahinli Smoothie Tarifi

01-04-2022 00:33
Sağlıklı Ballı Tahinli Smoothie Tarifi

Sağlıklı Ballı Tahinli Smoothie Tarifi

Son zamanlarda sağlıklı beslenme, kilo verme ya da detoks tariflerine baktığınızda mutlaka bir smoothie tarifi ile karşılaşırsınız. Birçok beslenme programının vazgeçilmezleri arasında yer almayı başaran smoothie tarifleri kolay yapılışları ile sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorileri arasında. 

Smoothie, çeşitli meyve ve sebzelerin diğer besleyici yiyecekler ile yoğun kıvamlı bir karışıma dönüştürülmesi ile elde edilen içeceklere verilen isimdir. Smooth pürüzsüz anlamına gelmektedir. Bu yüzden smoothie hazırlanırken de kullanılan yiyecekler pürüzsüz olması için çeşitli işlemlerden geçmektedir. 

Enerji kaynağı olarak, detoks, kilo vermek ve kilo almak için farklı amaçlar doğrultusunda birçok farklı smoothie tarifi bulunmaktadır. İçeriğinde yer alan zengin besinler ile enerji kaynağı olarak tüketilen smoothie tariflerinden biri de ballı tahinli smoothie tarifidir. Tahinli smoothie tarifi süt arttırma özelliği ile emziren anneler tarafından da sıkça tüketilen smoothie tarifleri arasında yer almaktadır. 

Ballı Tahinli Smoothie İçin Gerekli Malzemeler ve Materyaller

Ballı tahinli smoothie hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler:

1 bardak protein süt veya badem sütü

1 yemek kaşığı Seyidoğlu Organik Tahin

1 yemek kaşığı bal 

1 orta boy muz

2 adet hurma

1 tatlı kaşığı chia tohumu

1 tutam tarçın 

1 çay kaşığı susam 

Materyaller:

Mutfaklarda bulunan klasik blenderı ya da sahipseniz smoothieler için özel olarak tasarlanmış blender çeşitlerini kullanabilirsiniz.

Ballı Tahinli Smoothie Nasıl Yapılır?

Ballı tahinli smoothie için bütün malzemeleriniz hazır ise sağlıklı bir içecek için şu adımları izleyerek ballı tahinli smoothie hazırlayabilirsiniz:
1)
Bütün malzemeleri geniş bir blendera alın. 
2)Tamamen pürüzsüz bir karışım elde edene kadar blenderdan geçirin.
3)Üzerine damak zevkinize göre susam veya tarçın ekleyebilirsiniz.

Sağlıklı bir yaşam için smoothie tariflerinde Seyidoğlu tahin seçeneklerinden biri olan Seyidoğlu Organik Tahin’i gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Seyidoğlu tahin çeşitleri özenle seçilen en kaliteli susam tohumlarından geleneksel yöntemlere uygun olarak taş değirmenlerde öğütülerek elde edilmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.