HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Omega 3 Deposu Tahin Helvasının Faydaları Nelerdir?

16-06-2022 15:28
Omega 3 Deposu Tahin Helvasının Faydaları Nelerdir?

Omega 3 Deposu Tahin Helvasının Faydaları Nelerdir?

Susamın bazı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen tahin ile üretilen tahin helvası, sağladığı faydalarla ülkemizin en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Susamın ve tahinin zengin besin içeriğine sahip olan tahin helvasında başta kalsiyum olmak üzere demir, fosfat gibi önemli minerallerin yanı sıra B vitamini, E vitamini, C vitamini ve B1 vitamini de oldukça fazladır. Ayrıca tahin helvası içerisinde yer alan ve vücudumuz için oldukça faydalı besin içeriklerinden birisi de tahin içerisinde bulunan omega-3 yağ asididir. Bütün bu zengin besin içeriği bir araya geldiğinde ise sağladığı faydalardan bazıları şunlardır:

- İçeriğinde bulunan kalsiyum kemik sağlığını korumada en önemli mineraldir. Bu yüzden gelişim çağındaki çocuklarda ve kemik sorunu yaşanabilecek yaşlılarda mutlaka tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

- Tahin helvası içerisinde bulunan vitaminler antioksidan etkiye sahiptir. Bu antioksidanlar bağışıklık sistemini destekleyerek güçlenmesine yardımcı olur. Böylece vücudumuzda bir kalkan görevi gören bağışıklık sistemi sayesinde birçok hastalıktan korunmuş olur.

- Omega 3 deposu olan tahin helvası bu yağ asitleri sayesinde zihin ve sinir sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü Omega 3 yağ asidi sinir dokularının sağlığını korumaya yardımcı olan önemli bir yağ asididir. 

- Tahin helvasının bir diğer önemli faydası ise içerisinde yer alan E vitaminin sağladığı faydalardır. E vitaminin hücre yenileme özelliği sayesinde vücut içerisinde zarar görmüş hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca cilde iyi geldiği de bilinmektedir.

Tahin helvasının bütün bu faydalarından yararlanmak için ise uzmanlar düzenli tahin helvası tüketimini tavsiye etmektedir. 


Omega 3 Deposu Tahin Helvası Ne Kadar Tüketilmelidir?

Tahin helvası sahip olduğu zengin besin içeriği sayesinde uzmanların tüketimini tavsiye ettiği yiyecekler arasında yer almaktadır. Ancak tahin helvası çok lezzetli ve faydalı bir yiyecek olmasının yanı sıra aynı zamanda tatlı bir yiyecektir. Diğer tatlı çeşitleri gibi içerisinde karbonhidrat yer almaktadır ve yüksek kalorilidir. Bu yüzden kontrollü tüketilmelidir. 

İlginizi Çekebilir: Tahin Pekmez Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Tahin Helvası Yapımının Püf Noktaları

Tahin helvası yapımının en önemli püf noktası yapımında kullanılan tahinin kalitesidir. Ayrıca sevilen gerçek tahin helvası lezzetini yakalayabilmek için geleneksel yöntemlere uygun olarak çöven suyu ve tatlandırıcı olarak ise şeker pancarından elde edilen tatlı karışım kullanılmalıdır. Böylece ortaya tarifi günümüze kadar ulaşmayı başarmış lezzetli tahin helvası çıkmaktadır.

Seyidoğlu deneyimi ve güvencesi ile birinci sınıf kalite malzeme ve ustalıkla imal edilen, sizin için hazırladığımız tahin helvasını sitemiz üzerinden sipariş vererek satın alabilirsiniz. Tahin ve benzeri ürünler ile ilgili daha fazla bilgi için sitemizde bulunan diğer yazılarımızı inceleyebilir ve ürün çeşitleri için helvamarket.com  linkine tıklayarak göz atabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.