HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Kürek Helvasının Faydaları

22-09-2021 15:05
Kürek Helvasının Faydaları

Geleneksek tatlılarımızdan biri olan kürek helva hem lezzeti hem de besleyiciliği ile günümüzde hala severek tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. Kürek helvasınınise pek bilinmemesine rağmen aslında insan sağlığı için oldukça önemli faydaları bulunuyor. Özellikle kürek helvası yapımında kullanılan ve susamdan elde edilen tahin ile sağlıklı bir bitki olan çöven oldukça zengin bir içeriğe sahip. Kürek helvasının faydalarından bazıları ise şunlar;

-Kürek helvasının ana malzemelerinden olan tahin kalsiyum açısından oldukça zengindir. Bu da özellikle kemik sağlığını korumak açısından oldukça faydalıdır. Ayrıca gelişimin çağındaki çocukların kemik gelişimini de destekler.

-Kürek helvası bol miktarda sağlıklı yağ asitleri içerir. Bu yağ asitleri vücudun kaybettiği enerjiyi sağlıklı bir şekilde geri kazanmasına yardımcı olur.

-Protein sağlığımız için en önemli besinlerden biridir. Kürek helvası iyi protein kaynaklarından biridir.

Saydıklarımız kürek helvasının faydalarından sadece birkaçı. Kürek helvası zengin içeriği ile kansızlığı azaltmak ya da mide rahatsızlıklarını rahatlatmak gibi daha birçok faydası bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Glikoz şurubu İçermeyen Helva

seyidoglu helva

Kürek Helvası Hastalıklara İyi Gelir

Kürek helvası içerisinde yer alan tahin vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin besinlerden biridir. Bu vitamin ve mineraller birçok hastalığa karşı bağışıklık sisteminizi destekleyip, güçlendirerek birçok hastalığı önlemeye yardımcı olur. Ayrıca vücut direncinizi de artırarak sahip olduğunuz hastalıklara iyi gelir.

seyidoglu helva

Kürek Helvasının Besin Değeri

Kürek helvasının besin değerine bakıldığında 100 gram kürek helvası 549 kalori içermektedir. 100 gramlık şeftali reçelinin besin değerlerini detaylı inceleyecek olursak;

Besin Değeri 100 gramda

Kalori 549 kcal

Doymuş yağ 6.9 g

Enerji 2293.0 kJ

Karbonhidrat 45.9 g

Lif 3.8 g

Protein 12.8 g

Tuz 0.2 g

Yağ 34.2 g

Şeker 45.6 g

Kürek helvası susamdan elde edilen tahin ve şeker ile yapılmaktadır. Bu yüzden besin içeriğine bakıldığında yağ ve şeker oranı oldukça yüksektir. Kilo vermek isteyenler, kilosunu korumak isteyenler ya da diyabet hastaları tarafından dikkatli tüketilmelidir.

seyidoglu helva

Ne Sıklıkla Tüketilmeli

Kürek helvası içerisinde yer alan yağ ve karbonhidrat ile enerji veren besinler içerisinde yer alıyor. Ancak bu içeriklerden dolayı kürek helvayı tüketirken dikkatli olmak gerekebilir. Özellikle de kilo vermeye çalışıyorsanız ya da diyabet gibi hastalıklara sahipseniz. Bütün bunların dışında kürek helvasını enerji vermesi açısından oldukça faydalı tatlılardan biri. Bu yüzden dilerseniz kürek helvasını sabahları kahvaltı da ya da günün yorgunluğunu atması için akşamları yemekten sonra tatlı olarak tüketebilirsiniz.

Seyidoğlu Gıda ekibi olarak bu yazımızda kürek helvanın faydaları, kürek helvası hangi hastalıklara iyi gelir, besin değeri ve ne sıklıkla tüketilmeli konularında bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Sizin için özenle ve ustalıkla hazırladığımız kürek helvası çeşitlerini sitemiz üzerinden sipariş vererek satın alabilirsiniz. Helvalar ile ilgili daha fazla bilgi için diğer yazılarımızı inceleyebilir veya farklı helva çeşitleri için sitemize göz atabilirsiniz.

seyidoglu helva
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.