HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir?

19-03-2022 22:22
Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Nedir?

Keçiboynuzu ya da bilinen diğer adı ile harnup Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde doğal olarak yetişen bir meyvedir. Keçiboynuzu ağacında yetişen meyve, ağaç ile aynı isimde anılmaktadır. İsminden anlaşılacağı üzere şekli keçiboynuzunu andırdığı için bu ismi almıştır. Bazı bölgelerde harnup olarak bilinse de genellikle keçiboynuzu olarak adlandırılır. Keçiboynuzu çok uzun yıllardır insanlar tarafından şifa kaynağı olarak tüketilen meyvelerden biridir. Bilinen birçok faydası olduğu için insanlar uzun yıllar boyunca keçiboynuzunu farklı şekillerde tüketmişlerdir. Keçiboynuzu pekmezi, keçiboynuzu unu ve keçiboynuzu özü günümüzde hala sevilerek tüketilen ve keçiboynuzundan elde edilen yiyeceklerden bazılarıdır. 

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir?

Çoğu kişi tarafından şifa kaynağı olarak tüketilen keçiboynuzu pekmezinin bilinen birçok faydası bulunmaktadır. Keçiboynuzu pekmezinin faydalarından birkaçını sıralarsak;
- Keçiboynuzu pekmezi içerisinde önemli miktarda antioksidan bulunmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini destekleyerek güçlenmesine yardımcı olur.
- Bağırsak ve sindirim sistemine iyi geldiği bilinmektedir. Bu bölgelerde görülen bağırsak parazitleri, solucan gibi zararlı canlıların vücuttan atılmasını sağlar.

-Keçiboynuzu zengin besin içeriği sayesinde doğurganlığı arttırmaya yardımcı olur. Erkeklerde sperm, kadınlarda ise yumurta sayısını arttırdığı bilinmektedir.

Bütün bu faydalarının yanı sıra keçiboynuzu pekmezinin sahip olduğu zengin besin içeriği sayesinde insan vücudunda bulunan birçok sisteme iyi geldiği bilinmektedir. 

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır?

İnsanlar uzun yıllar boyunca insan sağlığına faydası olduğunu bildikleri meyveleri, yetiştirmeye uygun mevsimi dışında da tüketebilmek için saklamanın birçok yolunu aramışlardır. Bu faydalı meyveleri saklamak için kullandıkları yöntemlerden biri de pekmezdir. Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan pekmez için üzüm, dut ya da keçiboynuzu gibi meyveler kullanılır.

Keçiboynuzu pekmezi yapımında öncelikli olarak keçiboynuzu meyveleri güzelce yıkanır ve belirli bir süre suda bekletilir. Daha sonrasında ise bu su alınarak kaynatılır ve pekmez toprağı ile durultma işlemi uygulanır. Pekmez toprağı, pekmez yapımında çok uzun yıllardır kullanılan gerçek bir toprak türüdür. Bu toprak pekmeze, sahip olduğu akışkan, yoğun kıvamı ve eşsiz lezzetini vermektedir. Pekmez toprağı ile durultulan karışımdan kahverengimsi bir şıra elde edilir. Bu şıra, kısa süreli vakum altında ya da pastörizelerde pişirilerek tükettiğimiz pekmez kıvamına ve tadına ulaşır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.