HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Keçiboynuzu Özünün Faydaları Nedir?

15-01-2020 09:18
Keçiboynuzu Özünün Faydaları Nedir?
Özellikle Akdeniz çevresindeki ülkelerde yetiştirilen sıra dışı olmasının yanında enerji dolu bir bitki olan keçiboynuzu, İngilizce’de carob, kadim dillerden olan yunan dilinde keration ve Arapça'da kharub veya kharnub olarak isimlendirilmektedir. Ayrıca keçiboynuzu tohumu yüzyıllar boyunca toplumlar arasında elmas ölçmek amacı ile kullanılmasından dolayı ne kadar çok değerli olduğu burada fazlası ile anlaşılmaktadır. Evet yanlış duymadınız eski çağlarda ve medeniyetlerde elmaslar keçiboynuzu tohumu ile tartılarak satılmıştır. Bu sebepten dolayı kırat veya karat olarak adlandırılan elmas ölçüsüne adını vermiştir keçiboynuzu bitkisi.

Görüntüsünden kaynaklı olarak isimlendirilmesi zaman içinde keçiboynuzu olarak olmuş olan bu keçiboynuzu bitkisi taze tüketildiğinde içinde bulunan şeker tadı veren doğal tatlandırıcı sıvı aromasından dolayı çok tatlı bir tadı bulunmaktadır. Keçiboynuzu bitkisinin en iyi yetiştiği yer yine bir akdeniz ülkesi olan Kıbrıstır. Keçiboynuzunun yetiştiği ağaçların uzunluğu ortalama 4 ila 6 metreye kadar çıkmaktadır. 

Keçiboynuzu özü sağlığı etkileyen pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Özellikle hücreleri yenileyen keçiboynuzu özü bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda güçlü bir balgam söktürücü olan keçiboynuzu özü özellikle kış aylarında soğuk algınlıklarına iyi gelir. Kansızlık sorunu yaşayan kişiler de mutlaka keçiboynuzu özü tüketebilirler. Aynı zamanda düşük kolesterol hastaları da düzenli bir şekilde keçiboynuzu özü tüketirler ise kolesterolleri düşecektir. Zengin bir besin içeriğine sahip olan keçiboynuzu özü doğal bir antioksidan görevi görür. Bu besin kalsiyum açısından zengindir. 

Peki keçiboynuzu nasıl tüketilir derseniz kurutularak da tüketilebilir, keçiboynuzu pekmezi veya keçiboynuzu özü pekmezi yapılarak da tüketilebilir ve karbonhidrat, yağlar ve sodyum açısından zengin olmasının yanında aynı zamanda A ve C vitamini bakımından zengin sayılan keçiboynuzu, ayrıca B ve E vitaminlerinin yanında bol miktarda da fosfor, potasyum ve kalsiyum olarak sütten tam 3 katı daha fazla kalsiyum içermekte olan keçiboynuzu özü faydalarıda bu açıdan saymakla bitmemektedir. Keçiboynuzu bitkisi 8 ila 10 metre yüksekliklerde yetişmektedir ve ayrıca herzaman yeşil kalan bir ağaçtır. Siyah renkte bir boynuz şeklinde meyvelere sahiptir ve daha önce de bahsettiğimiz gibi faydaları saymakla bitmeyen oldukça besleyici, farklı tadıyla çok çok özel bir besindir keçiboynuzu bitkisi.

 

Özel yöntemle ürettiğimiz keçiboynuzu özü selenyum, magnezyum ve potasyum başta olmak üzere pek çok doğal mineral ve element içerir. Bu leziz besleyici besin olan seyidoğlu keçiboynuzu özü siparişlerinizi aynı gün kargoya veiryoruz ve taze taze tüketmeye başlayabiliyorsunuz.

helvamarket

 

Peki Keçiboynuzu Özü Nedir?

Keçiboynuzu özü keçiboynuzu bitkisinin tohumlarından elde edilmektedir ve bu manada doğal, naturel besleyici ve faydalı bir gıdadır.

 

Keçiboynuzu özü bilinen ve yapılan testlerle kanıtlanan çok etkili faydalarından dolayıdır ki, yoğurt, krem peynir ve dondurma gibi çok çeşitlik gıda ürünlerine eklenerek kullanılmaktadır. Üretilen gıdalarda kalınlaşma ve stabilize edici bir madde olarak da kullanılmaktadır. Keçiboynuzu özü aynı zamanda da glüten içermez. Keçiboynuzu özü bazen de yiyeceklerde çikolata aroması sağlamak için kullanılır. Bu manada seyidoğlu keçiboynuzu özüen kaliteli harnuplardan üretilir.

keçiboynuzu özü pekmezi

 

Harnup olarak da bilinen Keçiboynuzu en şifalı bitkilerdendir. Keçiboynuzu pekmezi ve keçiboynuzu özü içerdikleri yüksek kalitedeki besin değerlerinin yanında birçok hastalığa da şifa kaynağıdır. Bu kapsamda keçiboynuzu özü çok yararlı bir besindir.Ayrıca keçiboynuzu içerdiği %52-62 şeker oranıyla enerji içeriği yüksek gıdalar arasındadır.

 

Keçiboynuzu özünün faydaları saymakla bitmez. Seyidoğlu Keçiboynuzu özü doğal bir şifa kaynağıdır.

 

Kalsiyum Deposu Keçiboynuzu Özü Faydaları

  • Keçiboynuzu özü etkili bir balgam sökücüdür.
  • Aynı zamanda vücutta biriken radyasyonun dışarı atılmasını sağlar.
  • Keçiboynuzu özü bağışıklı sistemini güçlendirir.
  • Keçiboynuzu cinselliğe faydaları çok olduğundan dolayı keçiboynuzu özü cinsel gücü arttırır.
  • Keçiboynuzu özünün sperm sayısını da arttırdığı bilinmektedir.
  • Keçiboynuzu özünün diş ve diş eti sağlığında fayda sağlayan bir özelliği vardır.
  • Keçiboynuzu özü kansızlığa iyi gelir.
  • Düşük kolesterole iyi gelebilir.

 

Keçiboynuzu Pekmezi Nedir?

Geleneksel olarak şekerden yapılan pekmez, kullanılan yiyeceklerde ayrı bir tat bırakan, karamelli lezzetli bir sıvıdır. Keçiboynuzu pekmezi ise damaklarda apayrı bir tat bırakan eşsiz bir lezzete sahiptir.

Keçiboynuzu Özü Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Keçiboynuzu özü aç karnına mı içilir sorularının cevabı olarak, en ideal olan kullanım şekli yetişkinler için her sabah aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklar için ise yine aç karnına 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü içilmesidir. Bebekler için ise tok karnına 1 çay kaşığı keçiboynuzu yeterli gelir. Bunun yanı sıra sabah kahvaltılarında bal ya da reçel yerine alternatif olarak tüketilebilir.

Keçiboynuzu özü iştah açar mı diye bir soru akla gelirse aksine ara öğünlerde iştah kapatıcı olarak birer tatlı kaşığı tüketilmesi diyetisyenler tarafından önerilmektedir. Tadı kendisine ağır gelip tek başına yiyemeyenler su ile karıştırıp hafifleterek meyve suyu gibi tüketebilirler. Yoğurt üzerine dökülerek ara öğün olarak tüketilebileceği gibi tahin ile karıştırılarak da tatlı niyetine yenilebilir. Keçiboynuzu özü çocuklara sıvı çikolata yerine verilebilir.

Keçiboynuzu özünün ne işe yaradığını özetlemek gerekirse yukarıda ifade ettiğimiz yararları için kullanılabileceği gibi rafine şeker ilavesiz bu besin tatlı krizlerini önlemek için çok sağlıklı bir tercih olur.

helvamarket

 

İdeal bir Keçiboynuzu Özü Kalori ve Besin Değerleri

Keçiboynuzu yüzyıllar boyunca şeker olarak tüketilmiş, şeker pancarı ve kamış şekerinin yaygınlaşmasıyla popülaritesini yitirmiştir.

Rafine şekere sağlıklı bir alternatif olarak gösterilen keçiboynuzu özünün 100 gramı: 8,5 g fruktoz, 9,5 g glikoz, 21 g sakkaroz, A, E, B vitaminleri ile kalsiyum, çinko, fosfor ve potasyum içerir. Yağ oranı oldukça düşüktür ve kolesterol içermez. 100 gramında 270 kcal vardır.

 

Keçiboynuzu Ve Keçiboynuzu Özü Nasıl Tüketilebilir?

  • Keçiboynuzu, ister pekmez olarak, ister toz halinde, isterseniz kür şeklinde veya nektar olarak birçok seçenekle tüketilebilir.
  • Aldığınız keçiboynuzu çok sertse, taze değilse ılık ve temiz suda bir süre beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
  • Keçiboynuzu bitkisinin sık aralıklarla doğal haliyle tüketimi çok fazla tavsiye edilmemekle birlikte daha rahat bir kullanım için pekmez olarak tüketebilirsiniz.
 keçiboynuzu özü

Keçiboynuzunun Bilinen Diğer Faydaları;

  • İçerisinde diyet lifleri bulunduğundan kaynaklı olarak keçiboynuzu kilo vermeye yardımcı bir bitkidir. Bahsettiğimiz bu lifler vücuda açlık hissi veren bir hormon olan ghrelin salgısını engeller ve bu hormonlar yemekten sonra belirli zaman aralıklarında serbest bırakılır. Sonuç olarak diyebiliriz ki, keçiboynuzu kişide fazla aşırı yeme istediği azaltarak, kilo sorununa önleyici ve iyileştirici etki yapar.
  • Keçiboynuzunda bulunan D-pinitol sayesinde keçiboynuzu kan şekerini dengelemeye yardımcı olur ve insan metabolizmasında insülin gibi davranarak kan şekerini düşürür ve bu şekilde dengelemiş olur.
  • Mineral maddelerce zengin olan keçiboynuzunun içeriğinde en fazla potasyum bulunmaktadır ve normal bir beslenme düzeninden gelen potasyum, içeriğinde doğal besinleri içerir. Potasyumun insanlarda kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığı bilinen bir gerçektir.
  • Keçiboynuzu ishale karşı iyi gelir.
  • Keçiboynuzu insan vücudunda hasarlı hücreleri onarır.
  • Keçiboynuzu içerisinde bulunan antioksidan sayesinde soğuk algınlığına birebirdir ve bu kapsamda keçiboynuzunun doğal etkili bir antibiyotiktir. Bu özelliklerinden dolayı keçiboynuzu grip başta olmak üzere öksürüğe sebep olan virüs ve enfeksiyonlara karşı da yok edici etkisi bulunmaktadır.
  • Keçiboynuzunun cinsel gücü artırıcı özelliği bulunmaktadır.
  • Cinsel arttırıcı özelliğinin yanında keçiboynuzu sperm sayısını da önemli ölçüde arttırmaktadır.

helvamarket

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.