HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

İftar için Tahin Pekmezli Sufle Tarifi

12-04-2022 14:16
İftar için Tahin Pekmezli Sufle Tarifi

İftar için Tahin Pekmezli Sufle Tarifi

Türk Mutfağının klasikleşmiş ikili lezzetlerinden olan tahin ve pekmez ile yapılan tahin pekmezli sufle tarifini sizler için hazırladık. 

Tahin Pekmezli Sufle için Gerekli Malzemeler

5 yemek kaşığı Seyidoğlu Tahin

5 yemek kaşığı Seyidoğlu Pekmez

3 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı toz şeker

1 adet rendelenmiş limon kabuğu 

2 yemek kaşığı un 

1 paket kabartma tozu

Üzerini süslemek için 

Pudra Şekeri 


Tahin Pekmezli Sufle Yapılışı

Tahin pekmezli sufle için bütün malzemelerinizi hazırladıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek lezzeti ile damaklarda tat bırakacak tahin pekmezli suflenizi hazırlamaya başlayabilirsiniz:

1- Tahin pekmezli suflenizin yapımına başlarken öncelikle küçük bir sos tavası içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını alın. Kısık ateşte yağı yakmadan eritin. Yüksek ateşte eritmeye çalışırsanız tereyağı yanacak ve tadı değişecektir.


2- Tamamen eriyen tereyağını ocaktan alın ve içerisine soğumasını beklemeden 5 yemek kaşığı Seyidoğlu tahin ve 5 yemek kaşığı pekmezi ekleyin. Malzemelerin hepsini 1-2 dakika kadar güzelce karıştırın. Sonrasında ise içerisine 1 adet rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek bir daha karıştırın. 


3- Tereyağı, tahin, pekmez ve limon kabuğu ile hazırladığınız karışımı biraz ılıklaşması için bir kenara alın.


4- Karışımınız ılımaya başlarken bir kenarda derin bir kabın içerisine 2 adet yumurtayı kırın. Kalan son 1 adet yumurtanın ise sadece sarısını kabın içerisine alın. Kabın içerisinde 2 tam yumurta 1 adet yumurta sarısı olacak.


5- Kırdığınız yumurtalara 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yumurtayı ve şekeri mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar çırpın. Ne kadar çok çırparsanız sufleniz o kadar kıvamında olacaktır.


6- Yumurta ve şekeri yeteri kadar çırptıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin. Bütün malzemeler tamamen karışına kadar mikser yardımı ile 1-2 dakika daha karıştırın.


7- Son olarak hazırladığınız ve kenara aldığınız tereyağı, tahin, pekmez ve limon kabuğu karışımını da unlu karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri spatula yardımı ile yavaşça tekrar karıştırın. Sufle karışımınız hazır.


8- 4 adet sufle kabının her yerini tereyağı ile yağlayın. Karışımdan 1’er cm boşluk kalacak şekilde sufle kaplarının içerisine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek  Tahin pekmezli suflenizi servis edebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Tahin pekmez hangi hastalıklara iyi gelir?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.