HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Helva Kelimesinin Anlamı

07-09-2020 15:12
Helva Kelimesinin Anlamı
Kimimiz balığın arkasında, kimimiz ekmek arasında kimimiz de kahvaltılarda severek yeriz helvayı. Geleneksel Türk tatlılarından olan helvanın yemek kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Tahin helvası, irmik helvası, un helvası gibi birçok çeşidi bulunan helva sözcüğü nereden geliyor, helvanın anlamı ne ve helva ne demek biliyor musunuz? Helva kelimesi Arapça'da tatlı, güzel anlamına gelen حلوى "Halwa" kelimesinden türemiştir. Adına yakışır biçim de helva gerçekten çok lezzetli bir tatlıdır. 
Helva sadece ülkemizde değil, Ortadoğuda, Hindistan'da ve Orta Asya'da da tüketilen bir besindir. Helva Türk kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. Doğumlarda, ölümlerde, asker uğurlamalarında, Hac dönüşünde ikram edilen bir tatlıdır. Evde genellikle un helvası ve irmik helvası yapılır. Osmanlı'da saray mutfağında da helvanın önemli bir yeri vardır. Öyle ki, Topkapı sarayının mutfağında helvahane denilen bir bölüm bulunmaktadır. 
Tahin helvası ülkemizde çok sık tüketilen ve bugün birçok fabrikada da üretilip marketlerde satılan bir üründür. Tahin helvası tahin, şeker ve çöğen suyunun birleşmesi ile imal edilir. Seyidoğlu asırlık tecrübesi ile Tahin helvası, kürek helva, cevizli helva, bademli helva, fındıklı helva gibi helva çeşitleri üretmektedir. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.