HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Fırında Helva Faydaları Nelerdir?

14-08-2021 13:27
Fırında Helva Faydaları Nelerdir?

Helva, Türk mutfağının sıklıkla tüketilen vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alır. Helva, içerdiği zengin vitamin ve mineraller bakımından son derece besleyici ve vücut için birçok faydası bulunan bir besindir. Onlarca çeşit helva üretilir. Yarım asırlık geçmişi olan Seyidoğlu helva alanında pek çok yeniliğe imza atmış olup, lezzeti ve kalitesiyle tüketicinin tercih ettiği sektörün öncü markalarından biridir.  Tüm helva çeşitleri kendilerine özgü faydalara sahiptir. Tatlı olarak keyifle tükettiğimiz helvanın faydalarını saymakla bitiremeyiz.

Herkes tarafından sevilerek tüketilen fırında helva lezzetinin yanı sıra sağlığımız açısından da son derece faydalı helva çeşitleri arasında yer alır. Fırında helva, bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. Kalsiyum ve protein yönünden de son derece dolu olan fırında helva özellikle çocuklardaki kemik gelişimini destekler. Fırında helvanın yüksek oranda B grubu vitaminleri içermesi nedeni ile B vitamini eksikliği yaşayan kişiler tarafından tüketilmesi tavsiye edilir.

İlginizi Çekebilir: Tahin Helva Ve İrmik Helvasının Faydaları Nelerdir?

Tüm bunların yanında fırında helva faydalarına detaylıca değindiğimiz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

seyidoglu helva

Fırında Helva Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Her damak tadına uygun birçok çeşidi bulunan helva lezzetli bir tatlı olmasının yanında sağlık için de son derece önemli bir besindir. Fırında helva, lezzeti iki katına çıkaran ve sağlığa oldukça faydalı bir yöntemdir. Peki, fırında helva hangi hastalıklara iyi gelir?

  •  Helva zengin içeriği ile vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  •  Damar tıkanıklığına iyi gelerek çeşitli kalp ve damar hastalıklarına karşı korur, kansızlığa iyi gelir.
  •  Bol miktarda kalsiyum içerdiği için kemik kırıklarının iyileşme sürecini hızlandırır.
  •  Karaciğerdeki zararlı maddelerin temizlenmesine iyi gelir.
  •  Mide ve böbreklerin sağlıklı çalışmasını destekler.
  •  Vücut iltihaplarının daha çabuk iyileşmesini sağlar.
  •  Düzenli tüketimle birlikte beyindeki sinir hücrelerinin güçlenmesinde de aktif rol oynar.
  •  Helva aynı zamanda beyin hücrelerinde oluşabilecek Alzheimer hastalığı ve kanser riskine karşı koruma sağlar.

 

seyidoglu helva

Cilt İçin Faydaları

Faydalı mineraller açısından zengin olan fırında helva, saç ve cilt sağlığı üzerinde de oldukça etkili bir besindir. Düzenli tüketimle birlikte helva; saç dökülmesinin önlenmesine, cildin daha canlı, aydınlık ve parlak görünmesine yardımcı olur. Doğrudan tüketilmesinin yanında helva, maske olarak da uygulanabilir. Bu sayede helvanın sivilce ve siyah nokta gibi birçok cilt problemi üzerinde de etkili olduğu ortaya konmuştur. Helva çeşitleri içerisinde en lezzetlileri arasında yer alan fırında helva içerisindeki kalsiyum değerleri ile saç kırılmalarını önlerken kök hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Cilt gözeneklerinin yenilenmesine yardımcı olan A vitamini sayesinde fırında helva oldukça faydalı bir besindir. Yüksek kalori ve şekere sahip olması yüzünden günlük tüketimin iyi dengelenmesi gerekir.

seyidoglu helva

Fırında Helvanın Besin Değerleri

Fırında helva pişirme yöntemi sayesinde içerisindeki faydalı besinler kaybolmaz ve en sağlıklı pişirme yöntemlerinden bir tanesidir. Fırında helva besin değerlerine baktığımızda;

Fırında helvanın 100 gramında 274 kcal kalori, ayrıca 1 porsiyon yani 140 gram fırında helvada 384 kalori bulunmaktadır. Fırında helva, şeker ve yağ içeriği yüksek bir tatlıdır. Bu yüzden özellikle şeker hastalarının ve kilo kontrolü sağlamak isteyen kişilerin tüketmeme özen göstermesi gerekir. Bunlarla birlikte içerisindeki karbonhidrat, A vitamini, potasyum ve kalsiyum değerleri ile yeterli miktarlarda tüketildiğinde vücuda fayda sağlamaktadır. Beslenme ve diyet programınıza fırında helvayı ekleyebilirsiniz.

seyidoglu helva

Bu yazımızda Helva Market olarak en sevilen helva çeşitleri arasında yer alan fırında helva ve faydalarına değindik. Helvanın bu faydalarını öğrendikçe sofralarınız 'dan eksik etmek istemeyeceksiniz. Sitemizi inceleyerek en doğal ve sağlıklı helva çeşitlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Fırında helva lezzetini hemen yaşamak için Helva Market üzerinden 12’li ve tekli paketleri sepete ekleyerek kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.