HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

En Lezzetli Portakal Reçeli Ne zaman Yapılır?

28-04-2022 09:35
En Lezzetli Portakal Reçeli Ne zaman Yapılır?

En Lezzetli Portakal Reçeli Ne zaman Yapılır?

Portakal reçeli kendisine özgü tadı ile reçel severlerin en çok sevdiği reçel çeşitleri arasında yer alıyor. Bir kış meyvesi olan portakalın mevsimi yavaş yavaş biterken tezgahlardaki son portakallar ile reçel hazırlamanız için son zamanlar. Portakal reçeli her ne kadar yapması zor gibi görünen reçel çeşitlerinden biri olsa da püf noktalarına dikkat ederek ortaya muhteşem bir lezzet çıkarabilirsiniz. 

Portakal reçelini evde kendisi pişirmek ve lezzetini denemek isteyenler, bu yazımızda portakal reçeli tarifi ve portakal reçeli yapılışının püf noktalarını sizin için hazırladık!

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal reçeli yalnız kahvaltı sofralarının değil aynı zamanda hamur işi ya da sütlü birçok tatlıya eşlik eden lezzetlerden biri. Aşağıda sizin için hazırladığımız malzemeleri sağladıktan sonra belirttiğimiz adımları takip ederek sizde portakal reçeli hazırlayabilirsiniz. 

Portakal Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

1 kilogram portakal

1 su bardağı su

5 su bardağı toz şeker

4 adet karanfil

1 adet çubuk tarçın

1 adet limon 

1 adet yıldız anason (isteğe bağlı)


Portakal Reçeli Yapılışı

1- Portakalları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını üzerinde ince bir tabaka oluşturacak şekilde hafifçe kazıyın. Daha sonra tekrar yıkayarak yumuşaması için yaklaşık 20 dakika kadar sıcak suda bekletin. 

2- Suda beklettiğiniz portakalları süzün ve üzerinde kalan ince kabuklarla birlikte küçük küçük küpler şeklinde doğrayarak tencere içerisine alın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri, çubuk tarçını, 4 adet karanfili ve damak zevkinize göre yıldız anasonu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. 

3- Portakalların şeker sayesinde suyunu salması için ağzı kapalı bir şekilde 30 dakika kadar bekletin. Bu süreçte tencerenin altını kapalı olmalıdır.

4- Suyunu bırakan portakalların içerisinden eklediğini çubuk tarçını, karanfilleri ve eklediyseniz yıldız anasonu çıkarın.

5- Tencerede sadece portakallar kaldıktan sonra üzerine kalan 4 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı suyu ekleyin. Hepsini hafifçe karıştırdıktan sonra altı kısık bir şekilde yaklaşık 1 saat kadar kaynatın. 

6- Ayrı bir kaba limonun kabuğunu rendeleyin ve ikiye ayırarak suyunu sıkın. 1 saat kısık ateşte kaynayan reçelinizi ocaktan almaya yakın içerisine limon kabuklarını ve limon suyunu ekleyin. Hafifçe karıştırın ve portakal reçelinizi ocaktan alın. 

7- Reçeliniz oda sıcaklığında soğuyana kadar bekleyin ve sonrasında hazırladığınız kavanozlara doldurun. Kavanozların hava almadığından emin olarak kapaklarını kapatın ve portakal kabuklarının eşit olarak dağılması için kavanozları ters çevirin. 

8- Oda sıcaklığında ve güneş almayan bir alanda, hazırladığınız portakal reçeli kavanozlarını yaklaşık 5 gün bekletin. Artık portakal reçeliniz hazır ve afiyetle tüketebilirsiniz. 

Portakal Reçeli Yapılışının Püf Noktaları

Portakal reçelinde istediğiniz doğru lezzeti yakalamak için reçelin çok koyu kıvama gelmemesine dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi halde portakal kabukları acımsı bir tat oluşmasına neden olabilir. Ayrıca tencerenin altını kapatmadan kıvamını da kontrol etmenizde fayda var. Bunun için ise limonu ekledikten yaklaşık 10 dakika sonra cam bir tabağa ya da bardağa 1 damla reçel damlatarak kontrol edebilirsiniz. 

Eğer portakal reçeli için bu kadar uğraşmak istemiyorsan ve en lezzetli halini yemek istiyorsanız Seyidoğlu Helvamarket olarak bir çok portakal reçeli çeşitlerimizden birini tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Şeftali Reçelinin Faydaları 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.