HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Dilme Tatlısı Tarifi

01-04-2022 00:53
Dilme Tatlısı Tarifi

Pekmezden Dilme Tatlısı Tarifi

Pekmez ile yapılan ve oldukça sevilen tatlılardan biri olan Dilme tatlısı tarifini sizler için hazırladık. Afiyet olsun. 

Dilme Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

1 su bardağı Seyidoğlu Pekmez (damak zevkinize göre istediğiniz pekmez çeşidini tercih edebilirsiniz.)

10 yemek kaşığı nişasta 

Yarım çay bardağı irmik

2 su bardağı şeker

9 su bardağı su 

Dış kısım için

1 su bardağı nişasta

Dilme Tatlısı Nasıl Yapılır?

Dilme tatlısı için bütün malzemeleriniz hazır ise, damaklarda tat bırakan eşsiz lezzeti ile en sağlıklı atıştırmalıklardan biri olan dilme tatlısını aşağıdaki adımları uygulayarak kolayca hazırlamaya başlayabilirsiniz:

1) Orta boy rahatça karıştırma yapabileceğiniz bir tencereye 1 su bardağı Seyidoğlu Pekmezi, 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şekeri ekleyerek karıştırın. Tarifin tam olarak tutması için ölçek olarak aynı su bardağını kullandığınızdan emin olun. 

2) Pekmezi, şekeri ve suyu güzelce karıştırdıktan sonra tencereyi orta ateşte ocağa alabilirsiniz.

3) Karışımınız ocaktayken bir yandan da ayrı bir kaba 10 yemek kaşığı nişastayı koyun ve üzerine tencerede bulunan karışımdan 2 kepçe kadar ekleyin.

4)Nişasta ve karışımımızı oldukça hızlı bir şekilde 3-4 dakika kadar çırpın. İlk çırpmaya başladığınızda topaklanmalar olabilir ancak bu topaklanmalar çırptıkça kaybolacaktır.

5) Bütün malzemelerin birbirine güzelce karıştığından emin olduktan sonra karışımı tencerede kalan diğer karışıma yavaş bir şekilde karıştırarak ekleyin. Tarifin en önemli aşamalarından biri bu kısım. Mutlaka sürekli karıştırarak ve oldukça yavaş bir şekilde eklemeniz gerekiyor. Aksi halde karışım hem topaklaşabilir hem de tencere dibini tutabilir.

6) Bütün nişastalı karışımı tenceredeki karışıma ekledikten sonra en az 5 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışım kıvama geldikten sonra ocaktan alabilirsiniz.

7) Ocaktan aldığınız karışımı soğuması ve dinlenmesi için geniş bir tepsiye boşaltın. Yaklaşık 5 saat kadar bekletin. Böylece kesilebilecek kıvama gelecektir.

8) Kesilebilecek kıvama gelen tatlıyı istediğiniz büyüklükte dilimleyin ve başka bir tepsiye ters gelecek şekilde yerleştirin.

9) Sonrasında ise 2 gün boyunca güneşte bekletin. Bu süreçte rengi koyulaşacak, dışı hafif sertleşecek içi ise yumuşacık kalacaktır.

10) Güneşte bekletilen dilimleri bol nişastaya bulayarak hava almayan bir kaba alabilir ve istediğiniz zaman çıkararak servis edebilirsiniz.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.