HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Balıktan Sonra Neden Helva Yenir?

08-09-2020 15:31
Balıktan Sonra Neden Helva Yenir?
Helvayı hemen hepimiz severek tüketiriz. Çünkü hep lezzetli hem de besleyici bir tatlıdır. Ayrıca içindeki tahin sebebiyle helva, sağlığımıza da faydalıdır. Tahin helvası öncelikle mide dostudur. Sadece bu kadar değil elbette. Daha birçok faydası var. Özellikle balıktan sonra helva tüketilince.
 
Özellikle balık lokantalarında balıktan sonra tahin helvası ikram edilir. Bunun tesadüfi olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Peki balıktan sonra neden helva yenir? 
Aslında tamamen sağlığımızla ilgili bunun iki sebebi var. Öncelikle balığın bayat olması ihtimaline karşı sütlü tatlılar zehirlenmeye sebep olabilir diye. Şerbetli tatlılar ise şişkinlik yapıp midemize zarar verebilir.
Balıktan sonra tahin helvasının tavsiye edilmesinin en önemli sebebi ise içindeki tahinin balıkta bulunabilecek ağır metalleri minimize etmesi. Evet helvadaki tahin, vücuttaki zehri yok edebilen nadir besinlerden biri. Öte yandan balıktan sonra tüketilen helva balığın sebep olduğu kan şekeri düşüklüğünü de engelleyerek şekerinizi düzenler. Seyidoğlu  Tahin Helvası ile hem sağlığınızı koruyun hem de lezzeti ile sofralarınızı tatlandırın.
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.